Спортивний директор “Манчестер Юнайтед” Джон Мерто покине клуб

“Манчестер Юнайтед” офіційно оголосив, що клуб розлучиться зі спортивним директором Джоном Мерто, який обіймав цю посаду з 2021 року, а до цього багато років працював у клубі на різних посадах.

Співвласник “Юнайтед” сер Джим Реткліфф подякував 53-річному Мерто за багаторічну працю та адресував йому найкращі побажання. Співголова правління “червоних дияволів” Джоел Глейзер заявив, що в клубі планується створення “нової структури футбольного керівництва”.

З кінця 90-х Мерто працював у “Евертоні”, “Фулгемі”, знову “Евертоні”, звідки у листопаді 2013-го прийшов до МЮ. У манчестерському клубі Джон спершу був координатором молодіжного складу, з 2016 року очолював футбольний департамент, а у березні 2021 року обійняв посаду спортивного директора.

Минулого літа на вхідні трансфери “Юнайтед” витратив понад 200 мільйонів євро, при цьому прибуток від продажу гравців склав близько 55 млн. У липні 2023-го УЄФА оштрафувала клуб на 300 тисяч євро за “незначний дефіцит беззбитковості”.

Крім того, повідомлялося, що менеджмент “червоних дияволів” готовий після завершення сезону припинити співпрацю з чинним тренером команди Еріком тен Хагом. Екс-наставник “Шахтаря” та нинішній тренер “Брайтона” Роберто Де Дзербі зараз є головним кандидатом на заміну коуча. Також серед потенційних наступників тен Хага називалися Томас Франк і Гарет Саутгейт. Наприкінці березня стало відомо, що клуб має намір провести переговори з тренером “Вулвергемптона” Гері О’Нілом.

“Манчестер Юнйтед” у першій половині сезону провально виступив у Лізі чемпіонів, посівши останнє місце у групі з “Баварією”, “Копенгагеном” та “Галатасараєм”. В АПЛ “дияволи” посідають шосте місце із пристойним відставанням від зони ЛЧ.

Читайте також: