Про що свідчить відсутність апетиту: ці симптоми не можна ігнорувати

Відсутність апетиту – поширена проблема, яка може мати різні причини. Багато людей борються з відсутністю апетиту, що може негативно позначитися на їх здоров’ї та самопочутті. Про що свідчить відсутність апетиту та чи може це бути симптомом якогось захворювання, розповіла польська дієтологиня Кароліна Топольська.

Поширені симптоми

На жаль, однозначно сказати, що може бути причиною відсутності апетиту, важко. Поширеним симптомом може бути головний біль або біль у животі, який може свідчити про проблеми, пов’язані як з фізичним, так і з психічним здоров’ям.

“Якщо Вас турбує постійна відсутність апетиту, рекомендую відвідати спеціаліста, який після індивідуальної та детальної бесіди визначить, що може бути причиною відсутності бажання їсти. Іноді під час розмови проявляються додаткові симптоми”, – зазначила дієтологиня.

Стреси

Психічний стрес є однією з найпоширеніших причин відсутності апетиту у дорослих. Іноді це призводить до того, що ви «з’їдаєте» свої проблеми, але, з іншого боку, це також може призвести до небажання їсти їжу. Це пов’язано, наприклад, з емоційним болем або відчуттям у животі. Ще одна причина – поширена депресія. Якщо ви помітили симптоми, які можуть свідчити про те, що ви боретеся з вищезгаданою проблемою, і докучливу відсутність апетиту, краще звернутися до лікаря.

Відсутність апетиту також може бути викликана прийомом ліків, таких як популярні заспокійливі, знеболюючі, противірусні та багато інших. Іншими причинами можуть бути проблеми з шлунково-кишковим трактом, гормональні порушення або прийом різних видів стимуляторів.

“Підсумовуючи, може бути багато причин відсутності апетиту. Проте я раджу вам звернутися до фахівця, який порадить вам, які тести краще провести після індивідуальної бесіди у вашому випадку. Швидше за все, це буде аналіз крові”, – підсумувала Топольська.

Читайте також: