Трубін зберіг ворота “сухими”: “Бенфіка” здолала “Шавеш” і очолила турнірну таблицю чемпіонату Португалії

Національні чемпіонати повернулися після міжнародної паузи. У Португалії наш погляд був прикутий до матчу “Бенфіки”, де виступає український голкіпер Анатолій Трубін.

За традицією, український голкіпер Анатолій Трубін зайняв місце у воротах “орлів”. Протягом усього матчу гості не змогли створити жодної серйозної загрози його воротам, не завдавши жодного удару у площину воріт.

Однак і у самих “орлів” виникли проблеми з реалізацією. Момент за моментом йшов повз, а м’яч не йшов у ворота. На 23-й хвилині зустрічі “Бенфіка” отримала шанс розкуштувати рахунок завдяки пенальті. До позначки підійшов Анхель Ді Марія, але голкіпер “Шавеша” розгадав задум чемпіона світу та відбив удар.

Головний аутсайдер чемпіонату Португалії, відчувши кураж, намагався звести матч до нічиєї. На 63-й хвилині другого тайму арбітр вдруге за матч призначив пенальті, цього разу у ворота “Шавеша”. Відповідальність взяв на себе Жорже Кабрал, але бразильський форвард не зумів переграти голкіпера.

У цьому епізоді рефері помітив порушення з боку захисту “Шавеша” і дав Кабралу шанс на повторне пробиття. Проте і з другої спроби форвард не зумів переграти голкіпера.

Лише на 68-й хвилині зустрічі Жуан Невіш, опинившись у складній ситуації, забив переможний гол, який став єдиним у матчі.

В підсумку “Бенфіка” здобула мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Анатолій Трубін записав на свій рахунок 13-й “сухий” матч в чемпіонаті.

“Орли” очолили турнірну таблицю, випередивши “Спортінг” на два очки. Проте у конкурентів зіграно на дві гри менше.

Бенфіка – Шавеш 1:0

  • Гол: Невіш, 68
  • Нереалізовані пенальті: Ді Марія, 26 (Б), Кабрал, 66 (Б)

Читайте також: