Бій Чухаджян – Скарфф перенесено: в чому причина

Бій українського боксера Карена Чухаджяна (23-2, 13 КО) із британцем Гаррі Скарффом (13-2, 3 КО) за першу позицію рейтингу у напівсередній вазі перенесено.

Спочатку івент було заплановано на 4 травня у німецькому Леверкузені. Тепер же поєдинок відбудеться 17 травня.

Нагадаємо, що компанія Wasserman Boxing, яка представляє інтереси Скарфа, не виконала своїх зобов’язань щодо організації поєдинку, зазначених у контракті на бій. Таким чином, ставка Wasserman Boxing вважається анульованою, а бій має відбутися на умовах української сторони. У разі відмови від бою, Скарфф буде знятий з поєдинку, а Чухаджяну призначать іншого суперника для поєдинку за статус обов’язкового претендента на титул чемпіона світу за версією IBF у напівсередній вазі.

Раніше стало відомо, що переможець елімінатора займе перший рядок рейтингу IBF і стане обов’язковим претендентом на бій із володарем поясу Джароном Еннісом.

Нагадаємо, у січні 2023-го Чухаджян програв американцеві поєдинок за титул тимчасового чемпіона IBF, але при цьому зумів протриматися всю дистанцію проти грізного нокаутера, що раніше мало кому вдавалося. Після цього Карен здобув дві перемоги нокаутом – над венесуельцем Майклом Маркано у квітні та над італійцем П’єтро Россетті у жовтні, зберігши пояс IBF Inter-Continental у напівсередній вазі.

30-річний Скарфф у листопаді здобув перемогу за очками над співвітчизником Екоу Ессуманом, що дозволило йому добре просунутися у рейтингу IBF.

Читайте також: