Українка Юлія Курченко виграла “золото” на турнірі серії Grand Slam з дзюдо у Тбілісі

Українська дзюдоїстка Юлія Курченко здобула золоту медаль на етапі серії Grand Slam у Тбілісі. Ще одна українка Єлизавета Литвиненко виграла “бронзу”.

Обидві спортсменки змагалися в одній ваговій категорії – до 78 кг. У півфіналі Литвиненко зазнала поразки від нідерландки Гуше Стенгейс. Курченко пройшла у фінал, здолавши чемпіонку Європи Аліну Бем з Німеччини, а перед цим була сильнішою за “нейтральну” росіянку Любов Орлову. У фіналі Курченко зуміла здолати Стенгейс, а Литвиненко в поєдинку за “бронзу” виявилася сильнішою за китаянку Ма Чженчжао.

Цікаво, що Курченко здобула першу для України золоту медаль на турнірах серії Grand Slam у 2024 році. Це також дебютне “золото” дзюдоїстки на цьому рівні.

Нагадаємо, що на турнірі з дзюдо серії Grand Slam, який відбувся у Баку, Україна виборола кілька нагород. Курченко здобула срібну медаль, а Литвиненко здобула “бронзу”. Також в Азербайджані успішно виступила Дар’я Білодід, вигравши “бронзу” у ваговій категорії до 57 кг. А український дзюдоїст Михайло Свідрак став бронзовим призером на турнірі серії Grand Slam, який пройшов у Ташкенті.

Наступний етап відбіркових змагань до Олімпіади-2024 пройде 29-31 березня – п’ятий Grand Slam сезону прийматиме турецька Анталія.

Читайте також: