Вчені назвали ягоду, яка може врятувати від раку кишківника

Учені з Мічиганського університету, США, виявили ягоду, яка може бути ефективною у профілактиці “тихого” раку кишківника. Поміж багатьох корисних властивостей цієї ягоди, крім запобігання раку, знаходяться захист органів травлення та молочних залоз.

Яка ягода запобігає раку кишківника

Мова йде про вишню, яка вміщує велику кількість флавоноїдів, переважно глікозидів кверцитину (до 2%), антоціанідинів і лейкоантоціанідинів, а також фенольних кислот.

Ці антиоксиданти запобігають шкідливому впливу вільних радикалів, які спричиняють запалення та інші негативні процеси, зауважують дослідники.

Антоціани, що відповідають за червоний колір вишні, відомі своїми антиоксидантними властивостями, які підтримують обмінні процеси в клітинах та підвищують захисну функцію. Наприклад, спортсмени, які регулярно вживають вишню, відновлюються після тренувань швидше.

Саме антоціани відносяться до одного з видів флавоноїдів, які значно знижують ризик розвитку “тихого” раку кишківника. Згідно з проведеними дослідженнями на лабораторних мишах, антоціани здатні пригнічувати ріст клітин злоякісної пухлини. Результати показали, що сполуки мікроелементів у вишні знижують ризик розвитку раку товстої кишки, а екстракт вишні припиняє поширення ракових клітин молочних залоз у жінок.

Читайте також: