Названо три напої, які краще виключити з раціону, щоб зберегти молодість

Роберт Лав, відомий нейробіолог, який зосереджується на допомозі людям з хворобою Альцгеймера, розкрив деталі нових наукових досліджень, що досліджували вплив різних напоїв на стан шкіри людей.

Які напої можуть зістарити

Напої, які вважаються ворогами молодості, включають алкоголь, газовану солодку воду і каву. Експерт стверджує, що ці напої сприяють зневодненню шкіри або викликають запалення, що в свою чергу є однією з основних причин старіння.

Зазначено, що більшість людей споживає один із цих напоїв щодня. Експерт висловив здивування результатами наукових досліджень, оскільки він обізнаний з багатьма дослідженнями, які підтверджують користь кави.

Однак він не має сумнівів щодо негативного впливу алкоголю та газованої солодкої води на шкіру:

  • Алкоголь. Навіть якщо деякі дослідження стверджують, що помірне споживання алкоголю не є шкідливим для здоров’я, це не стосується молодості шкіри. Фактично, алкоголь сприяє її висушенню та призводить до передчасного старіння.
  • Газовані солодкі напої. Ці напої не менш шкідливі для зовнішнього вигляду, ніж алкоголь. Особливо “дієтичні” солодкі води, які є ще більш шкідливими.

Інформація про каву викликає суперечки

Незважаючи на те, що кава має ряд переваг для здоров’я, зокрема, корисна для мозку та кишкових бактерій, кофеїн відомий своєю сечогінною властивістю, тобто може призводити до дегідратації організму.

“Кава сприяє дегідратації та, відповідно, старінню шкіри, тому при споживанні кави можна виглядати старіше”, – зауважив нейробіолог.

@robertwblove

AVOID These Three Drinks…because they can make your skin look older. #antiaging #aging #skin #healthandwellness #inflammation #coffee #caffeine #sugar #robertwblove

♬ original sound – Robert Love

Що ж робити в такій ситуації? Оскільки відмова від кави для багатьох буде складним завданням, експерт рекомендує разом з улюбленим напоєм також пити воду. Важливо не забувати про підтримку водного балансу протягом усього дня, особливо безпосередньо після вживання чашки улюбленого еспресо чи американо. Вода допоможе збалансувати вплив кофеїну на шкіру.

Читайте також: