Дієтологиня назвала м’ясо, що провокує накопичення вісцерального жиру

Білок є невід’ємною складовою правильного харчування. Він насичує, виступає будівельним матеріалом для м’язів, і оскільки організм витрачає багато енергії на його переробку, сприяє поступовому схудненню.

Дієтологиня Мері Сабат розповіла, яке м’ясо краще уникати, якщо ви маєте намір позбутися зайвого жиру на животі.

Перероблене мʼясо

Шинка, ковбаси, хот-доги, бекон – це продукти, які практично завжди містять велику кількість шкідливих для здоров’я насичених жирів, натрію та консервантів. Такі вироби висококалорійні і часто не містять необхідних поживних речовин. Регулярне вживання обробленого м’яса пов’язане з підвищеним ризиком набору ваги та розвитку ожиріння.

Жирне червоне мʼясо

До списку причин, через які слід уникати цього виду м’яса, можна додати той факт, що воно може призвести до набору ваги та утворення черевного жиру. У такому м’ясі висока концентрація насичених жирів, які пов’язують з проблемами серцево-судинної системи. Це стосується не лише свинини, але й яловичих стейків на кісточці та яловичого фаршу.

Яке мʼясо корисне

Хорошим варіантом є включення курки та індички в раціон. Курячі грудинки без шкіри та грудинки індички – це низькожирні джерела білка, які зазвичай містять менше калорій і насичених жирів. Риба також є важливим джерелом білка, оскільки вона багата омега-3 жирними кислотами та нежирним білком.

Не слід забувати і про рослинні джерела білка, такі як боби, сочевиця та тофу. Вони також можуть бути важливими складовими раціону, забезпечуючи необхідну кількість білка при зменшенні споживання жирів та калорій.

Читайте також: