Додайте ці 3 продукти до вашого раціону, щоб сон був кращим

Вам знайоме відчуття, коли ви не можете заснути, або ж часто прокидаєтесь вночі, відчуваючи себе втомленим та розбитим? Якщо ви страждаєте від розладів сну, ось 3 корисні продукти, які легко додати до вашого раціону та які можуть допомогти вам краще висипатися.

Мигдаль

Поживний горіх містить достатню кількість магнію, який сприяє розслабленню м’язів та покращенню якості сну. Білок, що міститься в мигдалі, стабілізує рівень цукру в крові під час ночівлі. Горіх також багатий ненасиченими жирними кислотами, які сприяють збереженню відпочинку під час ночі. У той же час, нездорові жири можуть лише загострити проблеми зі сном.

Банан

Банани сприяють полегшенню травлення, тому можна споживати цей фрукт перед сном. Крім того, вони багаті на калій та магній, які допомагають розслабити м’язові судини та спазми, полегшуючи засинання.

Улюблений всіма нами фрукт містить триптофан – амінокислоту, що є посередником серотоніну та мелатоніну. Вона регулює сон і сприяє розслабленню.

Грецький йогурт

Це молочний продукт, насичений кальцієм, який сприяє виробництву мелатоніну – гормону, відповідального за регуляцію сну. Крім того, в ньому містяться пробіотики, що корисні для здоров’я кишківника.

Рекомендується вживати будь-який з цих продуктів не пізніше, ніж за 2 години до сну, оскільки прийом їжі перед сном може спричинити розлад травлення та викликати дискомфорт.

Читайте також: