Пийте ці 5 корисних соків для здоров’я серця

Любов, співчуття та стосунки – це поняття, що часто асоціюються з серцем, але як вони впливають на наше загальне здоров’я? Люди не приділяють достатньо уваги здоров’ю своєї серцево-судинної системи. А чи знаєте ви, що серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті у всьому світі?

Це вже повинно викликати певні дії з вашого боку, щоб підтримувати здоров’я серця, не лише тоді, коли потрібна невідкладна медична допомога. Якщо ви не знаєте, з чого розпочати, почніть з включення здорових харчових звичок у своє щоденне життя. Чому б вам не спробувати ці корисні соки для підтримки здоров’я серця?

5 корисних соків для здорового серця

Буряковий сік

Буряк містить багато нітратів, які допомагають знизити кров’яний тиск і поліпшити кровотік. Це фактори, які збільшують ризик серцевих захворювань. Однак людям з каменями в нирках або схильним до каменів у нирках, слід вживати буряковий сік у помірних кількостях.

Зелений сік із листової зелені

Це один з найбільш корисних напоїв, особливо для здоров’я серця. Однак важливо розуміти, що комбінація певних фруктів і овочів може мати негативний вплив на організм. Додавши шпинат, капусту або мангольд, ви отримаєте корисну суміш, яка підтримує здоров’я серця, завдяки вмісту вітамінів, мінералів та антиоксидантів.

Зелений сік з листових овочів допомагає зменшити запалення та покращити кровообіг, сприяючи загальному здоров’ю серця. Однак людям, які приймають розріджувачі крові, варто поговорити з лікарем перед вживанням великої кількості листової зелені через вміст вітаміну К.

Гранатовий сік

Гранат – це фрукт, багатий поліфенолами, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Ці властивості зменшують ризик виникнення серцевих захворювань. Гранати містять також поліфеноли, які допомагають зменшити окислювальний стрес та знизити кров’яний тиск, що є двома важливими факторами ризику серцевих захворювань.

Хоча гранатовий сік може бути корисним для зменшення ризику серцевих захворювань, людям, які приймають певні медикаменти, такі як статини або препарати для зниження артеріального тиску, слід поговорити з лікарем, щоб визначити можливі ризики.

Цитрусові соки

Полюбляєте розпочинати день зі свіжого апельсинового чи грейпфрутового соку? Цитрусові багаті на клітковину, вітамін C та флавоноїди, які можуть допомогти знизити рівень холестерину та покращити здоров’я серця.

Вживання соків цитрусових загалом безпечне, але людям з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою (ГЕРХ) слід їх уникати, адже вони можуть посилити симптоми.

Томатний сік

Томатний сік може стати чудовим доповненням до вашого раціону, якщо ви дбаєте про здоров’я серця. Дослідження, опубліковане в International Journal of Midlife Health and Beyond, показало, що вживання томатного соку сприяє зниженню рівня “поганого” холестерину ЛПНЩ та артеріального тиску.

Однак, незважаючи на користь для здоров’я, томатний сік може мати й негативні наслідки. Він може посилити симптоми у людей, які страждають від кислотного рефлюксу або мають чутливий шлунок.

Соки для здоров’я серця: коли їх краще пити

Вживання корисних соків – чудовий спосіб підтримувати здоров’я серця. Коли ж найкраще їх пити, щоб отримати максимальну користь?

Насправді, пити соки можна в будь-який час доби. Рішення про те, коли саме ви будете їх вживати, залежить від ваших особистих уподобань та способу життя.

Читайте також: