Як відновитися після зими: продукти, які допоможуть вам почуватися краще
Після зими багато з нас відчувають виснаження, і нашому організму потрібен відпочинок. Щоб швидше відновитися та насолоджуватися весною, медичні експерти рекомендують включити до раціону гречку. Ця крупа містить велику кількість корисних речовин, які надзвичайно важливі для нашого здоров’я. Крім того, лікарі радять більше вживати гранати, які мають благотворний вплив на процеси відновлення організму. Яку ж користь можуть принести ці продукти для здоров’я і що вони лікують.
Яка користь гречки для здоров’я
Знижує рівень глюкози
Завдяки низькому глікемічному індексу гречка запобігає ризику розвитку діабету ІІ типу, знижуючи рівень цукру в крові.
Сприяє швидкому схудненню
Гречана каша – це чудовий помічник у боротьбі із зайвою вагою. Вона не лише допомагає схуднути, але й зміцнює імунітет, насичуючи організм усіма необхідними вітамінами та мінералами.
Зміцнює серце й судини
Високий вміст заліза в гречці захищає серце від патологій і зміцнює судини. Крім того, гречана каша очищає кров від “поганого” холестерину.
Налагоджує процеси травлення
Завдяки клітковині та рослинному крохмалю гречка благотворно впливає на роботу кишківника. Вона також пришвидшує обмін речовин і спалює зайвий жир, нормалізуючи синтез білків, жирів та вуглеводів.
Здоров’я нігтів, волосся та шкіри
Гречку не дарма називають “еліксиром молодості”. Вона містить антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння. Вітаміни А, В і D у складі гречки зміцнюють волосся, нігті, зуби та кістки. А марганець покращує стан шкіри, захищаючи її від передчасного старіння.
Налагоджує роботу нервової системи
Гречана каша допомагає подолати напруження, тривожні стани й заспокоїти нерви. Вітамін B у її складі покращує якість сну.
Чим корисні гранати для здоров’я
Підвищення здоров’я серця та судин
Гранат один із найкорисніших фруктів для серця. Він містить макроелементи, які підвищують рівень гемоглобіну, зміцнюють серце та судини, а також знижують артеріальний тиск.
Для здоров’я суглобів
Амінокислотні сполуки у гранатах захищають сполучну тканину від запальних процесів і зменшують ризики захворювання на ревматоїдний артрит.
Підвищення імунітету
Ці фрукти можна вважати протизапальними завдяки вмісту антиоксидантів, вітамінів С і К. Тому гранати корисні для зміцнення імунітету та захисту від вірусних захворювань.
Для мозку та пам’яті
Сік граната покращує зір, концентрацію, пам’ять та увагу. Цей фрукт може запобігти розвитку хвороб Альцгеймера та деменції.
Читайте також:
- Їжте гречку правильно: продукти, які нейтралізують її користь
- Як правильно їсти гранат: поради та протипоказання