Тепла вода вранці: 7 кроків до кращого обміну речовин і стрункої фігури

Протягом перших 10 хвилин після пробудження важливо випити склянку води, навіть перед чищенням зубів. Тож це чудовий момент, щоб впровадити звичку пити теплу воду зранку. Ця проста привичка допомагає покращити здоров’я, нормалізувати вагу та зробити вас більш привабливими для інших. Розповідаємо про всі переваги теплої води.

Чудовий спосіб детоксикації

Послідовники традиційної китайської медицини завжди використовували теплу воду для детоксикації. Висока температура напою сприяє розчиненню шкідливих речовин у організмі, що полегшує їх видалення. Ця проста звичка може допомогти вирішити проблему з ранковим туалетом.

Спалювання калорій

Під час прийому їжі тепла вода має двоїсту користь. З одного боку, вона сприяє ефективнішому розчиненню та перетравленню жирів, а з іншого – після її вживання температура тіла трохи підвищується, що призводить до розширення артерій та вен, поліпшуючи кровообіг. Це означає, що м’язи і тканини отримують краще кровопостачання, а жирові відкладення легше розчиняються.

Стимуляція кровообігу

Після пробудження, випивши теплу воду, ви можете очікувати приплив енергії. Навіть невелике підвищення температури тіла сприяє активізації кровообігу та швидшому пробудженню.

Поліпшення імунітету

Тепла вода допомагає зменшити утворення слизу в носі, горлі та шлунково-кишковому тракті, а також знижує ризик розмноження вірусів та бактерій у цих ділянках організму. Ці дві корисні властивості особливо важливі у період міжсезоння. Крім того, споживання рідини сприяє видаленню слизу, тому при застуді рекомендується пити більше рідини.

Зменшення больових відчуттів

Пригадайте, як грілка допомагає зі спазмами у животі. Тепло має розслабляючий та спазмолітичний ефект, проникаючи всередину. Експерти також підтверджують, що гаряча вода може зменшити головний біль. Хоча тепло не може замінити лікарські препарати, які призначені фахівцем, воно не завдасть жодної шкоди, крім лікування.

Привабливість

Після випиття чашки теплої води ми миттєво відчуваємо більшу симпатію до людини, з якою спілкуємося. Чому це відбувається? Дослідження показують, що тепла вода активує певні рецептори в роті, які безпосередньо впливають на центр задоволення мозку. Це саме те місце, де виникає відчуття симпатії до інших людей.

Читайте також: