Не лише смачна добавка, але й потужний помічник у схудненні: все про користь кориці для здоров’я

Ми звикли бачити корицю у вигляді меленого порошку, однак це всього лише кора коричного дерева. Шрі-Ланка вважається батьківщиною цієї спеції, де її вирощують і досі. Кориця насичена вітамінами A, C, E, K і групи B, містить безліч мінеральних речовин, тому є корисною для нашого здоров’я.

Завдяки вмісту антиоксидантів, кориця сприяє лікуванню діабету II типу, зміцнює імунітет, поліпшує пам’ять та концентрацію, діє як антибіотик. Крім того, ця спеція є ефективним засобом для швидкого схуднення, оскільки в чистому вигляді може значно прискорити метаболізм. Розповідаємо, для чого лікарі рекомендують вживати корицю і які хвороби вона може лікувати.

Що лікує кориця і як її правильно вживати

Кориця містить у собі безліч корисних мікроелементів, таких як калій, залізо, мідь, селен, цинк, марганець, тому може виконувати різноманітні лікувальні функції, зокрема володіє протизапальними та кровостимулюючими властивостями.

Лікує застуду

Суміш кориці з медом є одним з найефективніших засобів проти грипу та застуди, адже кориця значно підсилює корисні властивості меду. Ця лікувальна суміш підвищує імунітет, бореться з вірусами та знімає головний біль. Для приготування цієї суміші потрібно змішати чверть чайної ложки кориці з однією столовою ложкою меду та вживати її тричі на день. Проте варто уникати цієї суміші при високій температурі.

Антисептик

Кориця також є ефективним антисептиком. У минулому її використовували як антисептичний порошок для обробки ран. Це через те, що коричний альдегід запобігає проникненню інфекції у кров та сприяє швидкій регенерації пошкодженої шкіри.

Лікує складні захворювання

Кориця також може бути корисною в лікуванні складних захворювань, таких як рак та серцево-судинні захворювання. Вона є токсичною для ракових клітин і здатна знижувати рівень холестерину в крові, тим самим запобігаючи захворюванням серця та утворенню тромбів.

Покращує травлення

Кориця сприяє нормалізації роботи кишківника, знімає неприємні відчуття у шлунку, болі в животі та метеоризм.

Жіноче здоров’я

Для жінок кориця є особливо корисною під час менопаузи та передменструального синдрому (ПМС), оскільки вона багата на мінеральні сполуки, які допомагають зняти болі та слабкість.

Активно бореться зі зайвою вагою

Цей запашний коричневий порошок не лише надає стравам вишуканого смаку, але й може стати вашим союзником у боротьбі за струнку фігуру. Кориця має здатність прискорювати метаболізм, що веде до більш інтенсивного спалювання калорій.

Кому не можна вживати корицю

Проте існують обмеження щодо вживання кориці. Не рекомендується вживати її під час вагітності, оскільки великі дози можуть спричинити скорочення матки. Також варто утримуватися від вживання кориці людям з низьким ступенем згортання крові та підвищеним тиском. Добова норма вживання кориці не повинна перевищувати 6 грамів, оскільки великі дози можуть бути токсичними для організму.

Читайте також: