Останні новини

ТОП-5 видів насіння, які зроблять вас здоровішими

- 26 Лютого 2024, 17:02

Насіння може бути не лише смачним, а й неймовірно корисним перекусом! Воно багате на клітковину, здорові жири, вітаміни та мінерали, що робить його чудовим джерелом енергії та поживних речовин. Розповідаємо, які саме типи насіння будуть для вас найбільш корисними.

Насіння чіа

Насіння чіа – це дрібний, але дуже сильний продукт, що містить багато корисних речовин. У одній порції, яка складається з 2 столових ложок, ви можете знайти багато різних мікроелементів, таких як залізо, магній, фосфор і цинк.

Також у цьому продукті є дуже корисні омега-3 жирні кислоти, які можуть покращувати ваше здоров’я серця і знижувати рівень холестерину в крові. Це насіння також буде корисним для людей, які страждають від діабету 2-го типу, бо воно може знизити артеріальний тиск.

Насіння льону

Ці м’які корисні злаки можуть стати чудовим доповненням до вашого повсякденного раціону. Вони містять багато поживних речовин: з двох ложок насіння льону ви отримаєте 4 грами волокон, 2,5 грама протеїну та 6 грамів омега-3 жирів.

Насіння льону позитивно впливає на ваше здоров’я, особливо якщо ви бажаєте попередити запори, покращити склад мікрофлори кишечника та знизити тиск. Крім того, насіння льону допоможе вам контролювати рівень цукру в крові.

Кіноа

Кіноа – це насіння, хоча його часто вважають за цілозернову крупу. Додавання кіноа до вашого раціону може підтримати здоров’я вашого серця, знизити ризики серцево-судинних захворюваь та рівень холестерину.

Окрім того, насіння кіноа є чудовим джерелом рослинного білка, і якщо ви включите його у свою веганську дієту, це допоможе вирішити проблему із кількість спожитого білка, яка виникає у деяких веганів та вегетаріанців.

Насіння кунжуту

Кунжут – це не просто дрібне насіння, а й основа багатьох страв азійської та близькосхідної кухні. Ці крихітні зернята бувають трьох кольорів: чорного, білого та золотисто-коричневого.

Незважаючи на свій розмір, кунжут багатий на вітаміни, особливо групи B, такі як B1, B2, B3 та B6. Вживати кунжут можна як цілим, так і подрібненим у пасту тахіні. В обох випадках ви отримаєте значну користь для здоров’я.

Гарбузове насіння

І, звісно ж, не можна забувати і про гарбузове насіння! Незалежно від того, чи обсмажуєте ви його самостійно, чи купуєте вже готове, воно завжди буде джерелом цінних поживних речовин.

У цьому насінні міститься 8 грамів білка та аж 40% від добової норми магнію! Крім того, гарбузове насіння багате на цинк, фосфор, калій та селен.

Читайте також:

По темі