Сім найпопулярніших «правил» фітнесу, від яких варто відмовитись

Життя не завжди дає нам рівні шанси. Комусь, щоб досягти значних результатів, доводиться докладати більше зусиль. Тому не існує універсального рецепту для здоров’я та фізичної форми.

Відмова від жорстких правил фітнесу та прийняття більш інтуїтивного та гнучкого підходу може допомогти вам на шляху до стійких результатів. Настав час попрощатися зі старими методами та привітати нову еру фітнесу, яка ставить на перше місце стійкість, індивідуальність та загальне благополуччя.

Фітнес через біль

Слухайте своє тіло, дбайте про правильну форму та фокусуйтеся на ефективних тренуваннях, не шкодячи своєму здоров’ю. За даними дослідження Mayo Clinical Proceedings, люди, які довгий час займалися фізичною активністю, перевищуючи рекомендовані норми, мали збільшений ризик утворення кальцифікації коронарних артерій — це кальцієві відкладення, які утворюються в артеріях і часто є ознакою серцевих проблем.

Кардіо — це не все

Існує помилкова думка, що кардіо — це єдиний спосіб скинути зайві кілограми, але це не так. Дослідження Американської ради з фізичних вправ доводять, що вправи з гирями можуть спалювати до 20 калорій за хвилину — це так само, як бігати зі швидкістю майже 10 км.

Короткі тренування неефективні

Хто сказав, що тренування мають бути довгими? Короткі цільові тренування привертають увагу, акцентуючи послідовність та інтенсивність протягом тривалості. Дослідження свідчать, що легкі пориви фізичної активності, такі як 20-хвилинна прогулянка або біг підтюпцем, можуть покращити концентрацію протягом години.

Займатись спортом лише для фігури

Тренування, безумовно, впливають на вашу фігуру у позитивному напрямку, але вони не призначені тільки для фізичного здоров’я. Не менш важливе психічне здоров’я, вчені з Гарварду довели, що 15-хвилинний біг на день або годинна ходьба знижують ризик серйозної депресії на 26%, також полегшення симптомів депресії, дослідження також показують, що дотримання розкладу вправ може запобігти рецидиву. Тому не розглядайте фітнес тільки як спосіб змінити свій зовнішній вигляд.

Уникати вуглеводів для схуднення

Вуглеводи потрібні для отримання енергії, особливо для активних людей. Зосередьтеся на складних вуглеводах і стежте за загальним споживанням калорій замість повного виключення вуглеводів. Дослідження показують, що споживання продуктів з високим вмістом білка на сніданок покращує вибір їжі, пригнічує апетит і приборкує тягу до цукру пізніше протягом дня порівняно зі звичайним сніданком на основі вуглеводів.

Зациклюйтеся на вазі

Вага змінюється через різні фактори, такі як затримка води та збільшення м’язів. Звертайте увагу на те, як сидить ваш одяг, рівень енергії та загальне самопочуття, а не покладайтеся тільки на ваги. Дослідники з коледжу рішень у галузі охорони здоров’я Університету штату Арізона виявили, що застосування «нейтрального до ваги» підходу до лікування захворювань, пов’язаних з ожирінням, знижує ризики для здоров’я, пов’язані з дієтою.

Вживання добавок

Більшість фітнес-добавки мають на меті витрачати ваші гроші. Маркетинг багатьох із цих продуктів може переконати вас, що для досягнення ваших фітнес-цілей потрібно обов’язково приймати добавки перед тренуванням. Деякі дослідження показують, що вони можуть допомогти захистити від певних захворювань серця, тоді як інші не показали ніякої користі.

Читайте також: