Українські лучники вибороли п’ять нагород чемпіонату Європи

З 19 по 24 лютого у хорватському Вараждині проходив чемпіонат Європи зі стрільби з лука в приміщенні.

У змаганнях взяли участь 280 спортсменів з 24 країн. Нашу країну представляли 15 лучників. Це представники Рівненської, Львівської, Харківської, Херсонської, Сумської, Чернівецької, Одеської областей та міста Київ.

Три золоті, одну срібну та одну бронзову нагороду виборола збірна України у день командних фіналів. Чотири з п’яти медалей було здобуто в олімпійському луку.

Перемогу у командній першості святкували як жінки, так і чоловіки. Анастасія Павлова, Ірина Третьякова та Соломія Гнип у поєдинку за золото не залишили шансів суперницям з Італії – 5:1. Значно напруженішим вийшло фінальне протистояння проти представників цієї ж країни у нашого чоловічого тріо у складі олімпійського чемпіона Віктора Рубана, Івана Кожокаря та Михайла Усача – 5:3.

Медальний дубль зробили українські команди й у віковій категорії U-21. Золото серед юніорок здобули Ольга Чеботаренко, Дзвенислава Черник та Дар’я Коваль. Срібними призерами серед юніорів стали Олег Драбік, Іван Романюк, Костянтин Ваксман.

Також відзначимо бронзовий успіх юніорської команди блочників у складі: Святослав Карпенко, Даніїл Неделько, Віталій Вдовенко.

Тепер на на спортсменів чекає чемпіонат України в приміщенні серед кадетів та молодших зі стрільби з лука, який пройде з 26 лютого по 1 березня в Черкасах.

Читайте також: