ТОП-3 причини, через які ви не можете схуднути

Схуднення потребує свідомого підходу. Звісно, для втрати жирових відкладень необхідно споживати менше калорій, ніж ви витрачаєте. Проте, існують й інші важливі аспекти, які слід враховувати.

Ви не правильно рахуєте калорії

Неможливо схуднути, не звертаючи уваги на калорії, хоча вони не єдине, що має значення. Якщо ви щодня споживаєте більше калорій, ніж ваш організм витрачає, ви не зможете досягти свого ідеального ваги. Вам слід зменшити кількість калорій, які ви їсте, щоб вони були меншими, ніж ті, які ви спалюєте за день.

Оптимальний розмір цього дефіциту залежить від багатьох факторів, таких як ваша стать, вік, зріст і поточна вага. Звісно це дуже індивідуально, проте зменшення калорій на 500 на день – це вдала початкова точка для більшості людей.

Також можливо, що ви їсте замало – якщо ви отримуєте менше, ніж 1200 – 1500 калорій на день, це може призвести до зупинки процесу схуднення, тому що ваш метаболізм сповільнюється.

Ви обираєте не дуже корисні продукти

Якщо у вашому меню часто зустрічається їжа та продукти, які сильно перероблені – наприклад, фаст-фуд, білий хліб, упаковані снеки та оброблене м’ясо, вам буде важко схуднути.

Спочатку така їжа, звичайно, наситить вас, але насправді вона може спонукати вас їсти у великих кількостях, що призведе до надмірного споживання калорій. Перероблені продукти розроблені так, щоб ви хотіли їсти їх все більше і більше, та їхнє споживання навчає наше тіло бажати їх.

Ви переживаєте

Якщо ви постійно стикаєтеся з некерованим стресом, це може з часом негативно вплинути на вашу вагу. Гормон стресу кортизол збільшує ваш апетит і може змусити вас шукати таку їжу, яка зазвичай містить багато цукру, рафінованих вуглеводів і нездорових жирів.

Але ви можете впоратися з цією проблемою, особливо якщо ви обмежите споживання перероблених продуктів або таких, які містять багато цукру.

Для цього ви можете спробувати декілька вправ для зняття стресу, або ж зайнятися медитацією чи послухати улюблену музику.

Читайте також: