ТОП-7 ефективних вправ для спалювання калорій

Багато людей, які хочуть скинути зайву вагу, обирають спорт як шлях до здорового життя. І не дарма, адже фізичні навантаження не тільки дозволяють згоряти калоріям, але й підвищують настрій та самопочуття.

Але біг, який часто вважають найкращою вправою для схуднення, не є єдиним варіантом. Існують багато інших видів активності, які можуть бути не лише більш ефективними для споживання енергії, але й більш цікавими та різноманітними.

Нутриціологиня Анастасія Голобородько розповіла про сім вправ, які допоможуть спалити більше калорій.

Про біг

Спочатку поговорімо про біг. За словами Анастасії Голобородько, це добрий та простий вид фізичної активності. Цей вид спорту можна легко налаштувати під різні фізичні умови і він не потребує складної підготовки чи особливого обладнання. Однак навколо бігу існує багато міфів, наприклад, про його ефективність у швидкому схудненні.

Варто знати, що калорії, які спалюються під час фізичних вправ, становлять лише малу частину щоденного споживання енергії. Вона витрачається не тільки на рух, але й на підтримку основних життєвих функцій організму.

Існує три основні складові споживання енергії:

  • базальний метаболізм або енергія, яка потрібна для підтримки основних функцій організму в стані спокою;
  • енергія, яка витрачається на травлення їжі;
  • енергія, яка використовується під час фізичної активності.

“І хоча біг не є найбільш енергомістким видом фізичної активності, він все одно згоряє від 500 до 650 ккал за годину у людей середньої комплекції у помірному темпі”, — каже нутриціологиня.

Сім вправ, які допоможуть спалити калорії

Тепер поговорімо про вправи, які, можливо, будуть вам до вподоби, а калорій від їх виконання будуть спалюватись більше, ніж від бігу.

Сайкл у студії з тренером є одним з найбільш енергомістких видів спорту. У середньому, ця активність спалює близько 1000 калорій за годину.

Лижний спорт по пересіченій місцевості. Хоча це сезонне заняття, воно також є дуже приємним видом активності. Катаючись на лижах, ви можете спалити приблизно 850-900 ккал за годину.

Гребля може бути не найпопулярнішим видом спорту, але вона спалює приблизно 850 калорій за годину.

Скакалка — це не просто дитяча забава. Вона є чудовим вибором для дорослих. Під час стрибків можна спалити 800-850 ккал за годину тренування. Але слід пам’ятати, що вправи зі скакалкою вимагають підвищеного контролю та уваги, оскільки дуже травматичні для колін та зв’язок. Тому краще віддавати перевагу груповим вправам із тренером.

Кікбоксинг, а також схожі тренування, такі як тайський бокс, HIIT, і вправи типу mountain climbers або берпі, є ефективними крос-тренуваннями. Під час їх виконання ви можете спалити близько 700-750 ккал за годину.

Плавання є одним з найбезпечніших видів фізичної активності. Якщо ви займаєтесь принаймні 45 хвилин — у вас спалюється в середньому 680 ккал.

Велоспорт на свіжому повітрі, особливо з різноманітним рельєфом, може спалити від 680 ккал за годину.

Читайте також: