Як натуральний йогурт впливає на вагу: чи можна схуднути, якщо вживати його щодня

Йогурт, який заквашують за допомогою лакто- та біфідобактерій, сприяє кращому травленню. Крім того, дієтологи стверджують, що з йогуртом ми одержуємо легкозасвоюваний білок. Проте не всі йогурти однакові: вони можуть бути кислими або солодкими, з додаванням різних інгредієнтів або без них, з різною жирністю. Тому варто обирати їх уважно.

Нутриціологи радять уникати йогуртів з додатками, бо вони мають багато простих вуглеводів. Найкращим для здоров’я є натуральний або грецький йогурт. Його можна збагатити, додавши трохи (близько 10 грамів) вівсяних висівок.

Чи можна їсти йогурт щодня

Багато хто любить цей продукт, часто питають себе: що станеться, якщо регулярно вживати йогурт? Насправді, кажуть експерти, щоб дати відповідь на це, треба подивитися на свою власну реакцію.

Окрім пробіотиків, йогурт містить багато мікроелементів і вітамінів. Тому треба дотримуватися денної норми їх вживання, щоб не було надлишку чи дефіциту. У йогурті багато кальцію, який є основою здоров’я кісток, нігтів і зубів. Йогурт також містить магній, фосфор і вітаміни групи В, які добре впливають на міцність судин, кровообіг, стабільну роботу серця. А ще корисно для кровоносної системи те, що йогурт допомагає зменшити рівень холестерину. Це додатково знижує ризик розвитку гіпертонії і проблем з серцем. Лікарі кажуть — щоденне споживання йогурту нормалізує артеріальний тиск.

Як йогурт впливає на вагу? Якщо ви хочете її зменшити, варто включити цей продукт у свій раціон. Передусім так відбувається через ферменти, які він містить, завдяки цьому їжа краще перетравлюється. Він ідеальний в якості перекусу, тому що насичує та пригнічує апетит. Після нього не хочеться їсти ще щось, не тягне на солодке.

Йогурт корисно їсти щодня, але потрібно правильно вибирати продукт — щоб він був природним, без добавок, барвників, ароматизаторів і консервантів. Інакше отримана користь буде мізерною.

Читайте також: