ТОП-5 напоїв, які здатні прибрати тягу до солодкого

Намагаєтеся побороти тягу до солодкого? Ці напої нормалізують рівень цукру і допоможуть вам позбавитися від раптового почуття голоду та бажання з’їсти щось не те.

Постійно шукаєте щось солодке, щоб перекусити? Причина може ховатися у рівні цукру у крові. Дисбаланс цукру у крові може викликати у вашого тіла почуття голоду, тому вміння його контролювати — це ключ до придушення пристрасті до солодкого. На допомогу прийдуть кілька напоїв, які допоможуть впоратися з цією тягою. За умови регулярного вживання вони можуть миттєво знизити рівень цукру у крові, і дієтологи сміливо схвалюють цей метод.

Матча

Ви напевно помітили сплеск цікавості до цього напою за останні кілька років. І він виправданий. Матча дійсно володіє багатьма перевагами зеленого чаю і сподобається тим, хто прагне схуднути. Чашка чаю після тренування — відмінна ідея для підтримання водного балансу, а матча ще й провокує підвищене окислення жирів. Численні дослідження пов’язують споживання зеленого чаю зі зниженням рівня інсуліну натщесерце і зниженням рівня A1с. Катехіни, виявлені у матча, допомагають поліпшити чутливість до інсуліну. Матча багатий на EGCG, який стимулює поглинання глюкози клітинами і знижує рівень цукру у крові.

Куркума лате

Цей напій часто називають “золотим молоком” — і не лише через зовнішній вигляд. Відомо про цілий ряд корисних властивостей куркуми, і регулювання рівня цукру у крові також є серед них. Існує безліч рецептів теплих і прохолодних напоїв з куркумою, але найкраще обирати комбінацію з корицею і імбиром. Куркума багата на антиоксиданти, такі як куркумін, який надає спеції помаранчевий колір і має протизапальну дію. Окислювальний стрес відіграє роль у резистентності до інсуліну, а антиоксиданти, що містяться у куркумі, можуть зменшити стрес і забезпечити краще керування рівнем цукру у крові. Кориця також допомагає знизити рівень цукру у крові, роблячи інсулін більш ефективним під час переміщення глюкози у клітини”.

Чай або кава з корицею

Як показав ряд досліджень, кориця допомагає модулювати рівень цукру у крові і надає гіпоглікемічну дію (знижує рівень цукру у крові) за рахунок підвищення чутливості до інсуліну. Можна додати у чай або каву кілька паличок кориці або щедро посипати напій коричним порошком перед заварюванням. Ключем для досягнення потрібного ефекту буде відмова від додавання цукру, щоб підсолодити напій після заварювання.

ТОП-5 напоїв, які здатні прибрати тягу до солодкого

Ромашковий чай

Чай з римської ромашки часто п’ють перед сном. Однак цей напій позитивно впливає не лише на нічний відпочинок. Одне дослідження показало, що ромашка покращує маркери глікемічного контролю у людей з діабетом 2 типу, що може допомогти подолати тягу до солодкого. Було виявлено, що люди з діабетом 2 типу, які пили ромашковий чай тричі на день після їжі протягом трьох тижнів, зазнали найпомітніших покращень.

Смузі із зелені

Смузі дійсно можуть допомогти знизити рівень цукру у крові і подолати тягу до солодкого, але до інгредієнтів доведеться поставитися прискіпливо. У складі цього напою не має бути сиропів, меду і будь-яких інших підсолоджувачів. Від фруктів теж краще відмовитися, виняток варто зробити лише для бананів. Дієтологи рекомендують використовувати капусту або шпинат, селеру, банан і насіння чіа для приготування смузі, багатого на клітковину. Люди з діабетом або резистентністю до інсуліну можуть отримати користь від багатої на клітковину дієти, яка допоможе регулювати рівень цукру у крові. Банан також вважається фруктом з низьким глікемічним індексом, що означає, що організм поглинає цукор повільніше і з меншою ймовірністю викличе сплеск цукру у крові. Крім того, у зеленому коктейлі є білок з насіння чіа, який також сприяє засвоєнню вуглеводів, знижує швидкість їх засвоєння і знижує стрибки рівня цукру у крові.