Схуднення в ногах: 4 прості вправи для домашнього тренування

Те, як ми виглядаємо, — це подарунок від природи, який надає нам унікальності та відрізняє нас від інших. Однак багато дівчат та жінок хочуть позбутися “зайвих” сантиметрів в талії, стегнах чи ногах.

Ми віримо, що краса не залежить від думки інших людей чи накладених стереотипів про вигляд жінки. Вона починається з комфорту для себе та власних цінностей. Якщо ж ви хочете схуднути в ногах — пропонуємо вам кілька безпечних методів.

Як схуднути в ногах

Схуднути лише в одній частині тіла, не торкаючись іншої — неможливо, адже весь наш організм пов’язаний. Для кращого ефекту краще поєднувати харчування зі спортивними вправами, які спалюватимуть підшкірний жир.

Дієта для схуднення в ногах

Для ефективного схуднення ніг варто уникати шкідливих продуктів, таких як:

  • фастфуд та напівфабрикати;
  • газовані напої та солодкі напої;
  • солодощі та випічка; солона їжа;
  • тваринні жири.

Віддавайте перевагу білкам, які не тільки живлять, але й формують ваші мʼязи.

Вправи для схуднення в ногах

Найкраще виконувати комплекс вправ для стегон, сідниць та литок. Так ви підтягнете форму своїх ніг.

Перед початком будь-яких занять спортом не забувайте розминатися, аби виконані вправи давалися легше та без травм.

  1. Присідання підтягнуть внутрішню частину стегон та мʼязи сідниць. Правильно цю вправу виконувати так: розставте ноги на ширині плечей, носки поверніть у зовнішні боки, повільно присідайте до моменту, коли коліна сформують прямий кут — не до кінця сідаючи, а наче присідаючи на стілець, — затримайтеся в такому положенні на кілька секунд. Виконайте три підходи по десять разів.
  2. Махи ногами з лежачого положення по 30 разів кожною також підтягнуть внутрішню частину ніг.
  3. Випадіть вперед так, щоб кут становив 90º. Руки тримайте на талії, якщо дозволяє простір — поєднуйте вправу з ходьбою, щоб покращити ефект.
  4. Ножиці ногами одночасно приведуть в роботу прес, ноги та стегна. У лежачому стані руки опустіть на підлогу, зовсім трохи підніміть ноги та схрещуйте їх з високою амплітудою між собою. Виконайте три підходи по десять разів.