Несподіваний овоч, який покращить ваш кишківник: порада гастроентеролога
Овочі загалом відомі своїми корисними властивостями, зокрема й для покращення роботи травної системи.
Вілл Бульсевич, гастроентеролог та експерт з харчування, стверджує, що брюссельська капуста — один із недооцінених овочів, який несе велику користь для кишечника.
Експерт радить щодня вживати брюссельську капусту як головний продукт у своєму харчуванні.
Які переваги має брюссельська капуста для вашого здоров’я
Здоров’я кишківника
Брюссельська капуста — це суперпродукт для кишківника, бо вона містить багато клітковини, каже Вілл.
“У кожному з цих маленьких солодких качанчиків є грам клітковини”, — зазначає експерт.
За даними досліджень, клітковина допомагає розвиватися і працювати корисним бактеріям, забезпечує нормальне виведення шлаків і створює здорове середовище для кишківника.
Запобігає раку
Також брюссельська капуста багата на антиоксиданти, які підтримують організм у боротьбі з запаленнями.
Згідно з дослідженням, хрестоцвіті овочі, особливо брюссельська капуста, мають антиоксидантні властивості, які можуть зменшити ризик раку.
“Дослідження насправді показали, що люди, які їдять більше хрестоцвітих овочів, мають менший ризик захворіти на декілька видів раку”, — говорить Бульсевич.
Гастроентеролог вважає, що сира брюссельська капуста має більше антиоксидантів, ніж варена. Але регулярне вживання готової брюссельської капусти також буде корисним для кишківника.
Качанчики капусти можна варити, смажити, з них готують смачні супи.