Солодке життя без цукру: продукти, які допоможуть здолати тягу до цукру

Багато людей борються з тягою до цукру. Втім, коли ви додаєте до солодких природних продуктів такі корисні речовини, як білки, волокна та здорові жири, ви можете легко контролювати рівень глюкози в крові. Розповідаємо, що саме варто споживати, щоб цього досягти.

Сушені фрукти

Сушені фрукти — це чудовий варіант, який дозволяє вам насолоджуватися солодощами та одночасно отримувати користь для вашого здоров’я. Тому наступного разу, коли ви будете в продуктовому магазині, замість пачки жувальних цукерок купіть набір з сушених фруктів.

Але все ж важливо дотримуватися розумних порцій, бо навіть сушені фрукти можуть дати зайві калорії. Наприклад, у 5 – 6 шматочках кураги ви отримаєте близько 110 калорій, тоді як у трьох свіжих абрикосах – лише 60 калорій.

Темний шоколад

Якщо ви все одно хочете поласувати чимось солоденьким, то темний шоколад буде одним з найкращих виборів, бо він містить багато какао, а отже, і корисних антиоксидантів, які допомагають зменшити артеріальний тиск, підняти рівень “хорошого” холестерину та зменшити ризик серцевих хвороб.

Намагайтеся обирати такий темний шоколад, що містить щонайменше 70% какао, та намагайтеся не перебільшити з його кількістю.

Свіжі фрукти

Що може бути кращим, ніж з’їсти свіже яблуко чи грушу? У фруктах є не тільки природна солодкість, але й багато волокон, які сповільнюють травлення та поглинання вуглеводів. Крім того, вони збільшують відчуття ситості та допомагають подолати тягу до солодкого.

Йогурт без доданого цукру

Ароматизований йогурт може стати чудовим способом задовольнити вашу тягу до цукру. При цьому ви отримаєте не тільки смачний смак, але і якісний білок та кальцій, а також багато інших поживних речовин.

Білок допоможе сповільнити травлення та утримати викид цукру в крові.