Світлана Фус розкрила секрети булгуру: чому цю крупу варто їсти всім
Виявляється, булгур відрізняється від більшості круп тим, що в ньому зберігаються зародки пшениці, які містять багато корисних речовин і вітамінів. У порівнянні з манкою, кус-кусом й іншими популярними крупами, булгур має більшу харчову цінність.
Користь булгуру
Дієтологиня Світлана Фус розповіла, що булгур насичений вітамінами групи В (окрім 12), К і РР, а також фолієвою кислотою, фосфором, калієм, кальцієм, залізом, цинком, марганцем і магнієм.
Булгур, як і інші каші – це джерело вуглеводів, тому кашу слід їсти вранці або вдень, щоб мати енергію для фізичної та розумової діяльності. Кашу не рекомендується їсти ввечері, щоб не набирати вагу. Але це стосується лише тих, хто дуже піклується про фігуру.
Насправді ж, дієтологиня каже, що каша в невеликій кількості не завадить.
“Я б радила з вечірнього прийому їжі прибрати в першу чергу прості вуглеводи – солодкі фрукти і овочі, сухофрукти, мед, солодощі. Саме їх потрібно вживати в першій половині дня. А ось невелику кількість такої каші, як булгур, з’їсти на вечерю можна”, – додала Світлана Фус.
Вона також зазначила, що варений булгур довше перетравлюється та забезпечує тривале відчуття ситості. Спробуйте додавати до булгуру ягоди, фрукти або зелень. Це не тільки поліпшить смак страви, але й збагатить її вітамінами.
Традиційною стравою з булгуру є табуле (арабський салат), який складається з холодної вареної крупи із зеленню та свіжих овочів, заправлений лимонним соком і оливковою олією.