Заняття на орбітреку: чудовий спосіб худнути без навантаження на суглоби

Орбітрек – тренажер, який задіює практично всі групи м’язів, що допомагає спалювати багато калорії. Також на ньому можуть займатися люди, які мають проблеми з суглобами або відновлюються після травми.

Чому треба займатися на орбітреку:

  • за одне 30-хвилинне заняття можна спалити до 300 калорій;
  • підтримка функціонування серцево-судинної системи;
  • спалювання калорій без навантаження на суглоби;
  • зміцнення м’язів ніг, включаючи чотириголові м’язи, сідниці, стегна і підколінні сухожилля;
  • зміцнення м’язів і суглобів;
  • зусилля під час тренувань не такі помітні, тому що під час вправ немає поштовхів і стрибків.

На скільки можна схуднути

Здорова людина, яка займається на еліптичному тренажері не менше 30 хвилин (300 калорій за одне заняття) тричі на тиждень, може скинути приблизно 4 кг за місяць (0,5-1 кг на тиждень), що вважається оптимальним.

Зміни після 4-х тижнів тренувань

Приклад – 4-тижневий план вправ на орбітреку, який передбачає три заняття на тиждень, що займає в середньому 30-40 хвилин.

Після перших трьох тренувань ви точно відчуєте себе легше, що в основному буде результатом втрати води. Однак, дивлячись у дзеркало, ми не помітимо жодних змін. Якщо змінити свій раціон, то можна помітити додатковий заряд енергії, що зробить тренування ефективнішими.

На другому тижні ми можемо почуватися набагато краще. Ми також помітимо перші невеликі зміни в нашому тілі, які дадуть мотивацію для подальших тренувань. Якщо вправи на еліптичному тренажері занадто легкі, можна збільшити інтервали. Ваші м’язи не будуть такими втомленими, як у перший тиждень, оскільки вони поступово звикнуть до вправи.

Третій тиждень може бути найважчим, тому що починає бракувати мотивації, що зазвичай є наслідком того, що вага залишається незмінною. З іншого боку, ми помітимо, наскільки легко займатися на орбітреку. Ми не будемо так втомлюватися, буде більше енергії. Також ми можемо помітити зміни в якості сну і прискорення процесу засипання.

На четвертому тижні ми помітимо зміни у зовнішньому вигляді живота і стегон.

Тренування не обов’язково закінчуються через чотири тижні. Можна поставити нові фітнес-цілі або повторити рутинні дії, не забуваючи про дієту та правильну гідратацію.