Омолоджуючий раціон: лікарі назвали 10 продуктів, які уповільнюють старіння

Як уповільнити старіння за допомогою правильного харчування

Багато хто з нас мріє про те, щоб зупинити час і зберегти молодість. І це можливо, якщо слухати поради лікарів і вживати продукти, що містять колаген. Лікарі кажуть, що цей білок знаходиться тільки в м’ясі та рибі. Але його не можна отримати в чистому вигляді, бо в організмі він розкладається на амінокислоти. Тому до свого щоденного меню треба додавати білкову їжу та продукти з вмістом цинку й вітаміну С, які допоможуть організму виробляти колаген. Розповідаємо, які продукти треба їсти, щоб уповільнити процес старіння.

Які продукти містять колаген: повний список

До цього списку належать яйця, низькожирні молочні продукти, птах, риба, морепродукти, бобові, цитрусові, овочі і т.д.

Топ-10 продуктів, що містять колаген

Кістковий бульйон

Якщо інші продукти сприяють виробленню колагену, то в кістковому бульйоні він знаходиться в активній формі і одразу засвоюється організмом. Бульйон з яловичих кісток містить колаген першого типу, який забезпечує еластичність шкіри і вирівнює зморшки. Курячий та індичий бульйони зміцнюють суглоби, бо мають колаген другого типу. Щоб отримати максимальну користь від продукту, його треба їсти щодня по 200 грамів.

Яйця

Готовий колаген знаходиться в приготованому курячому жовтку. Крім того, яйця містять сірку, яка допомагає виробляти колаген. Також сірка допомагає виводити токсини з організму, які можуть руйнувати колаген. Двох яєць на день буде достатньо, щоб підтримувати потрібний рівень колагенового білка в організмі.

Лососева риба

Цей продукт підвищує вироблення колагену в організмі. Червона риба містить жири омега-3, цинк та інші мінерали, які сприяють синтезу колагену та зволоженню шкіри. Лососеву рибу рекомендують їсти тричі на тиждень.

Гарбузове насіння

Найкращим буде смажене насіння, яке містить цинк, який уповільнює розпад білка, стимулюючи вироблення колагену. На день треба їсти хоча б дві столові ложки гарбузового насіння.

Зелені листкові овочі

Ці продукти містять хлорофіл, який збільшує кількість колагену в шкірі. Завдяки антиоксидантним властивостям цей мікроелемент може захищати шкіру від УФ-променів, таким чином попереджуючи появу зморшок та передчасного старіння.

Цитрусові

Фрукти містять багато вітаміну С, який бере участь у виробленні колагену. Треба їсти 2 фрукти щодня, щоб забезпечити добову норму вітаміну С для організму.

Томати

У томатах міститься лікопен – це антиоксидантна речовина, яка забезпечує синтез колагену та захищає шкіру від УФ-променів. Найбільше лікопену міститься в оброблених томатах, тому томатні супи та соки принесуть максимальну користь для організму.

Авокадо

Містить вітамін Е, який запобігає розпаду колагену в організмі. А жири, що містяться в авокадо, допомагають виробляти колагеновий білок. Лікарі радять їсти пів авокадо щодня, щоб отримати максимальну користь від фрукта.

Ягоди

Містять вітамін С та елагову кислоту, яка запобігає розпаду колагену під впливом сонячного світла. Тому кожного дня треба їсти хоча б по жмені ягід.

Чіа

Це насіння містить рослинні поліненасичені жири омега-3, тому сприяє омолодженню та еластичності шкіри. Для того, щоб зупинити старіння шкіри, треба їсти 20 грамів насіння чіа щодня.