5 найкращих видів зимового спорту для схуднення: їх варто спробувати

Рано чи пізно настає момент, коли більше неможливо сидіти вдома.

Якщо ви вже відчуваєте, що на вихідних лежати на дивані більше не можете, то ось 5 зимових видів спорту, від яких ви точно схуднете.

Хокей

Спалюється до 650 ккал/год.

Хокей — складний вид спорту, який не тільки залучає всі групи м’язів, але і допомагає сформувати такі якості, як витривалість та швидкість реакції. Але при цьому важливо пам’ятати, що епізодичні нерегулярні тренування взимку можуть негативно вплинути на здоров’я серцево-судинної системи. І пам’ятайте, якщо ви обрали для себе хокей, то відвідування кардіолога раз на два з половиною місяці має стати обов’язковим.

Керлінг

Спалюється до 360 ккал/год.

Керлінг — прекрасний варіант для сімейного відпочинку, тому що це, по-перше, командний вид спорту, а по-друге, будь-яка людина незалежно від фізичної підготовки не тільки відмінно проведе час з мінімальним ризиком отримати травму, але і спалить сотні зайвих калорій.

Річ у тім, що в процесі згинання, кидків і натирання льоду беруть участь практично всі групи м’язів, а завдяки помірному навантаженні вони не відчувають перенапруги. В результаті ви і позбудетеся від зайвих кілограмів, і навички роботи в команді розвинете, і зміцните м’язи.

Ходьба або біг на снігоступах

Спалюється до 720 ккал/год.

Ходьба на снігоступах — незаслужено забутий вид фізичної активності та відмінне тренування взимку, яка добре зміцнює серцево-судинну систему і розвиває витривалість.

Чи варто говорити, що зайві кілограми під час такої прогулянки спалюються в кращих традиціях аеробного навантаження, при цьому їх інтенсивність багато в чому залежить від текстури та глибини снігового покриву.

А якщо ви візьмете лижні палиці, то зможете задіяти в тренуванні м’язи рук і при цьому позбавити хребет від зайвого навантаження. До того ж снігоступи — прекрасна альтернатива бігу взимку, вся справа в схожості рухів, але тиск, який відчувають суглоби, істотно нижче.

5 найкращих видів зимового спорту для схуднення: їх варто спробувати

Зимовий кайтинг

Спалюється до 360 ккал/год.

Цей вид спорту відмінно підійде тим, хто вже непогано володіє лижами або сноубордом і хоче спробувати щось нове. Для цього вам знадобиться кайт і інструктор, який навчить вас ним управляти і здійснювати маневри, керуючись силою і напрямком вітру. Катання на кайті розвиває і зміцнює м’язи, а в залежності від глибини снігу добре прокачує ноги і руки.

Катання на ковзанах

Спалюється до 570 ккал/год.

По-перше, це красиво, ну а по-друге, дуже і дуже енергозатратне. Якщо вам набридли годинні пробіжки на біговій доріжці, то саме час освоїти нові види активності і вийти взимку на каток.

Так, людина, яка у своє задоволення намотує кола по льоду, не маючи при цьому цілі побити світовий рекорд, втрачає в середньому близько 300 калорій на годину. До того ж катання на ковзанах — прекрасний тренує такі проблемні частини тіла, як сідниці, стегна, ікри і прес. А якщо ви ще запросите на каток друга, з яким не могли зустрітися протягом року, то не тільки спалите калорії, але і круто проведете час взимку.