Селера: овоч, який допоможе позбутися зайвої ваги та набряків

Селера — це не тільки смачний, але й дуже корисний овоч, який має багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Ця рослина рекомендована для людей, які страждають від серцевих, тискових і нервових розладів. Крім того, селера ефективно запобігає атеросклерозу, ожирінню та діабету. Розглянемо, які переваги має цей овоч для здоров’я людини і як його правильно споживати.

Які переваги має селера для здоров’я людини

Зміцнює імунітет

Селера містить флавоноїди — це антиоксидантні речовини, які захищають наш організм від ракових клітин, що виникають через вільні радикали. Також антиоксиданти підсилюють імунну систему.

Заспокоює запалення

Овоч містить речовини, які зменшують біль і набряклість від артриту, подагри та остеоартриту.

Нормалізує тиск

Селера містить фталід — це речовина, яка здатна знизити високий артеріальний тиск.

Запобігає обезводненню організму

Так як овоч на 95% складається з води, то він запобігає обезводненню і добре гасить спрагу.

Поліпшує обмін речовин та процеси травлення

Селера містить багато клітковини, тому позитивно впливає на роботу кишечника, запобігає накопиченню газів, запорам та діареї.

Знижує холестерин

Ця рослина корисна для здоров’я серцево-судинної системи завдяки тому, що підвищує пружність судин. А її харчові волокна здатні значно знизити рівень поганого холестерину в крові.

Для чоловічого здоров’я

Селера може допомогти при лікуванні хронічного простатиту. А також діє як сильний афродизіак.

Для швидкого схуднення

Оскільки овоч має дуже низьку калорійність, його варто додавати в раціон під час дотримання різноманітних дієт для схуднення.

Як краще вживати селеру

Селера дуже корисна і невимовно смачна, її можна їсти свіжою, смаженою та запеченою. Овоч додають у супи, салати, овочеві та м’ясні страви.

У якому вигляді краще їсти селеру:

  • можна додавати стебла селери в салат або смузі;
  • використовуйте селеру як складник до супу чи рагу;
  • це прекрасний варіант для запікання на гарнір;
  • варто робити соки з селери із додаванням інших овочів чи фруктів.