ТОП-3 способи збільшити складність ваших вправ

Щоб досягати кращих результатів у тренуванні, ступінь складності з кожним разом повинна бути вище. Для цього є три простих методики, які підвищать ефективність ваших тренувань, які, можливо, ви ще не використовуєте.

Збільшіть діапазон рухів

Про це досить очевидне правило забувають більшість людей, які тренуються в тренажерному залі. У більшості випадків виявляється, що однією з найбільших помилок під час тренувань є обмежений діапазон рухів, який заважає у нарощуванні сили, м’язової маси або спалюванні жирової тканини, не говорячи про загальну ефективність.

Виконання вправ із повним діапазоном рухів покращує м’язову силу, тому рекомендується замість збільшення навантаження спочатку зосередитися на збільшенні діапазону рухів.

Наприклад, у присіданні, хтось віддає перевагу піднімати більшу вагу, ніж зосередитися на опусканні сідниць практично до підлоги. Проблема полягає в тому, що, присідаючи, наприклад, під кутом 60°, ви обмежуєте роботу м’язів, у тому числі сідничних м’язів.

Тому покращення діапазону рухів має бути одним із пріоритетів.

Змініть темп

Подібно до того, як більшість людей забувають про діапазон рухів, ще більше людей забувають про належний контроль темпу виконання вправ. А зосередження на темпі — один із найпростіших способів покращити результати тренувань.

Оптимальним варіантом є чергування темпів, тобто періоди високої активності змінювати періодами плавного виконання. Наприклад, так ви можете тренуватися на велотренажері або біговій доріжці.

Такі методики тренувань значним чином збільшать вашу витривалість, що в подальшому дозволить довше виконувати вправи і призведе до можливості кращого спалення жиру.

Напружуйте м’язи

Зосередження уваги на м’язовій напрузі – простий спосіб підвищити рівень складності.

Наприклад, коли виконуєте планку міцно стисніть кулаки та сідниці, намагаючись потягнути лікті та стопи на підлогу до центру тіла. Цей варіант вправи, ймовірно, скоротить її тривалість у 3-4 рази, та збільшить ефективність.