ТОП-3 міфи про їжу, через які люди втрачають свою продуктивність

Не є секретом те, що харчування впливає на здатність концентруватися і вирішувати завдання. На жаль, стосовно цих питань існує величезна кількість помилок. Дієтологи пояснюють, що можна їсти, щоб домогтися кращих результатів та спростовують міфи про раціон, що впливає на вашу продуктивність.

Кава заряджає енергією на весь день

Напій надає бадьорість, але у нього є величезний недолік. Кава насичена кислотами, які посилюють запалення і можуть позбавити мінералів, які необхідні для розумової та фізичної роботи. Їх можна заповнити, якщо вживати темну листову зелень – шпинат, крес-салат, капусту.

Надмірне використання кофеїну у деяких людей підвищує рівень тривожності, що знижує концентрацію і продуктивність роботи.

Вуглеводи шкідливі для здоров’я, викликають втому

Сенс у тому, що ці речовини служать джерелом енергії для клітин. Важливо правильно їх обрати. Є оброблені вуглеводи, які не мають поживної цінності – білий хліб, рис. Вони дають енергію на короткий час, а потім настає втома. Є корисні вуглеводи, які багаті на клітковину, антиоксиданти, вітаміни і мінерали, – це ягоди, фрукти і бобові.

Для оптимальної кількості енергії потрібно часто перекушувати

Такий режим харчування викликає постійні коливання цукру у крові, що знижує увагу і продуктивність. Між прийманнями їжі має бути 3-4 години. Рівень енергії буде стабільним, коли у раціоні є достатня кількість білка і корисних жирів.