Допоможе очам та нервовій системі: корисні властивості аґрусу
Літо багате на смачні та корисні ягоди, особливе місце серед яких займає аґрус. Ця маленька ягода має у собі багато вітамінів, корисних властивостей та зовсім небагато калорій.
Знімає втому очей
Аґрус є джерелом лютеїну, який підтримує зір. Тому ягоду рекомендують людям, які скаржаться на втому очей і тим, хто проводить багато часу перед комп’ютером або за кермом. Рівень лютеїну може бути знижений у людей, які вживають алкоголь або курять, а також у діабетиків і людей, які страждають ожирінням. Прийом лютеїну також сприяє профілактиці захворювань сітківки. Також в аґрусі є вітамін А, який також відіграє важливу роль в процесі зору. Він також зміцнює імунну систему і має протиракові властивості.
Профілактика захворювань травної системи
Завдяки високому вмісту пектинів в аґрусі ці плоди сприяють травленню, запобігають метеоризму і запорам. Сушені плоди рослини є найкращим засобом від хвороб травлення.
Підтримка нервової системи
Магній і вітаміни групи В, що містяться в аґрусі, підтримують нервову систему, покращують пам’ять і концентрацію. Фрукти рекомендовані людям, які щодня стикаються з високим рівнем стресу, аби його знизити.
Допомогає схуднути
Аґрус низькокалорійний (45 ккал) і має низький глікемічний індекс. Ягоди позитивно впливають на обмін речовин, тому їх можна вживати під час дієт та схуднення.
Відновлення працездатності суглобів
Аґрус містить кальцій і магній, які підтримують мінералізацію зубів і кісток. Плоди рослини рекомендують людям, які страждають на артрит, завдяки протизапальній дії.
Детоксикація
Аґрус сприяє детоксикації організму і підтримує роботу сечовидільної системи. Плоди темного аґрусу містять пектини і вітамін Е, які сприяють виведенню з організму важких металів.