Молодіжна збірна України зазнала першої поразки від Англії у відбірковому турнірі

11 жовтня молодіжна збірна України провела черговий матч у кваліфікації Євро-2025 (U-21) проти збірної Англії. Команда Унаї Мельгоси, яка до цього мала ідеальний результат з восьми перемог у восьми матчах, зустрілася з одним із найсильніших суперників у групі на стадіоні «Дін Корт» у Борнмуті.

Перший тайм пройшов під диктовку англійців. Вони нанесли сім ударів по воротах Нещерета, з яких лише один був у площину, тоді як українці не змогли відповісти жодним ударом. Господарі поля створили кілька небезпечних моментів, і найбільше загрози від Жіро-Хатчінсона. Він був близький до успіху на 16-й і 45-й хвилинах, а удар Макейті змусив Нещерета рятувати свою команду.

У другому таймі українці активізувалися в атаці, і гра стала рівнішою. Після удару Волошина англійці відповіли моментами для Макейті та Філоджіна. На 71-й хвилині українці відкрили рахунок — після подачі кутового від Очеретька Михавко влучно пробив головою.

Проте англійці змогли не лише зрівняти рахунок, але й вирвати перемогу. На 88-й хвилині Макейті реалізував штрафний удар, а на другій компенсованій хвилині він забив вдруге, принісши Англії перемогу з рахунком 2:1.

Збірна України U-21 зазнала першої поразки у відбірковій групі F, але вже гарантувала собі участь у фінальному турнірі. Жеребкування Євро-2025 відбудеться 3 грудня в Братиславі.

Євро-2025 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група F

Англія (U-21) — Україна (U-21) — 2:1 (0:0)

Голи: Макейті (88, 90+2) — Михавко (71).

Читайте також: