Збірна України перемогла Грузію у черговому матчі Ліги націй (відео)

Збірна України продовжила свою участь у Лізі націй-2024/2025 матчем проти збірної Грузії, який відбувся в польському місті Познань 11 жовтня.

Підопічні Сергія Реброва, після невдалого старту в турнірі з поразок від Албанії (1:2) та Чехії (2:3), прагнули виправити ситуацію і здобути першу перемогу в групі.

Матч розпочався з обміну небезпечними моментами: спочатку Кварацхелія небезпечно пробив зі штрафного, а потім Судаков відповів ударом повз дальню стійку. Згодом Таловєров мав можливість відзначитися ударом головою, але м’яч пройшов вище воріт. Українці все частіше затискали грузинів біля їхнього штрафного майданчика, і на 35-й хвилині зусилля команди принесли результат. Судаков, після пресингу на половині поля суперника, передав м’яч Мудрику, який самостійно прорвався з флангу в центр і точним ударом в ближній кут вивів Україну вперед.

Грузинська команда намагалася відповісти: Кочорашвілі пробив у площину воріт, а пізніше не зміг реалізувати ще одну хорошу нагоду. Шапаренко також мав шанс збільшити перевагу, але не влучив по воротах з подачі Судакова. Ближче до перерви українці перейшли на гру від оборони, не дозволивши суперникам зрівняти рахунок.

Другий тайм розпочався з моментів для обох команд: Мікаутадзе пробив поруч зі стійкою, а Мудрик змусив голкіпера грузинів Мамардашвілі показати свою майстерність. Надалі гра стала менш активною біля обох воріт, хоча ближче до завершення грузини декілька разів змусили Трубіна рятувати ситуацію.

Зрештою, українська команда втримала свою мінімальну перевагу та здобула першу перемогу в турнірі з рахунком 1:0. Попереду у синьо-жовтих черговий виклик — 14 жовтня вони зустрінуться з Чехією у Вроцлаві на стадіоні «Тарчинський Арена». Початок матчу запланований на 21:45 за київським часом.

Ліга націй-2024/2025. Група В1

3 тур

Україна — Грузія — 1:0 (1:0)

Гол: Мудрик (35).

Читайте також: