Збірна України з футзалу поступилася Бразилії у півфіналі чемпіонату світу-2024

Збірна України з футзалу дала бій команді Бразилії у півфіналі ЧС-2024, але таки поступилася у напруженій боротьбі – 2:3.

Підопічні Олександра Косенка провели практично ідеальний перший тайм – насамперед із погляду оборони. Вишенькою на цьому торті став гол Ігоря Чернявського незадовго до перерви.

Другий тайм п’ятиразові чемпіони світу розпочали максимально потужно та за дві хвилини перевернули ситуацію. Спершу Рафа Сантос із рикошетом від Ростислава Семенченка замкнув простріл Дієго, а потім уже сам допоміг відзначитися автору асиста – 35-річний гравець двічі поспіль розстрілював ворота Олександра Сухова під час фатального провалу оборони.

Українці знайшли в собі сили відігратися – у швидкій атаці після перехоплення відзначився Ігор Корсун. Далі гра протікала на зустрічних курсах. Ініціатива була за південноамериканською командою, але й “синьо-жовті” мали шанси в контратаках – наприклад, хороший момент не використав Даниіл Абакшин.

І все-таки успіх усміхнувся сильнішим. Українці дуже швидко зібрали п’ять фолів, і суперник цим скористався – переможний гол з пенальті оформив той самий Дієго.

Нагадаємо, раніше “синьо-жовті” завдяки яскравій перемозі над Венесуелою (9:4) вдруге у своїй історії пробилися до півфіналу чемпіонату світу з футзалу. Вперше це досягнення підкорилося Україні у 1996 році, на тому ЧС вона посіла 4-е місце.

Команда Олександра Косенка на цьому не завершила виступи на ЧС в Узбекистані – вона буде грати поєдинок за 3-е місце. Суперником України стане команда, яка програє у дуелі Аргентина – Франція. Ці зустріч відбудеться завтра, 3 жовтня.

Читайте також: