Названо продукт, який знижує рівень холестерину, регулює цукор та захищає від хвороб: достатньо двох ложок на день

Існує ряд профілактичних заходів, які допоможуть захиститися від захворювання. Лікарі з Університету Торонто виявили, що регулярне вживання меду може благотворно впливати на наше здоров’я в плані захисту від небезпечних захворювань.

Мед знизить рівень поганого холестерину

Виявляється, вживання двох столових ложок меду натщесерце знижує рівень поганого холестерину і глюкози в крові і підвищує рівень хорошого холестерину. Високий рівень поганого холестерину називають «тихим вбивцею», оскільки в багатьох випадках він не викликає жодних симптомів, але небезпечний для здоров’я.

Невжиття заходів щодо зниження рівня шкідливого холестерину може призвести до розвитку ішемічної хвороби серця .

Хороші новини для діабетиків

Високий рівень цукру в крові також небезпечний для здоров’я. Він особливо погано впливає на людей з діабетом , який також «заслужив» прізвисько «тихий вбивця», оскільки його симптоми, такі як відчуття втоми або надмірна спрага , можуть вводити в оману, що робить його набагато важчим розпізнати.

Інше дослідження дослідників з Малайзії показало, що споживання невеликої кількості меду щодня покращує рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.

Таусіф Хан, один з авторів дослідження, визнає, що результати дивують, оскільки мед також є цукром: «Мед також є складною композицією звичайних і рідкісних цукрів, білків, органічних кислот та інших біоактивних сполук, але вони мають велику користь для здоров’я».

Варто додати, що люди, які брали участь у дослідженні, дотримувалися здорового харчування, а додані цукру становили лише 10% або менше добової калорійності.

Автори підкреслюють, що люди, які уникають цукру в повсякденному житті, не повинні замінювати його медом. У свою чергу, людям, які вживають традиційний цукор або підсолоджувачі, варто подумати про заміну їх медом.

Двох столових ложок на день достатньо

Загалом у дослідженні взяли участь 1000 учасників, і на основі результатів вчені визначили, що 40 грамів, або приблизно дві столові ложки меду на день, є оптимальною, здоровою дозою.

Це не перше дослідження, результати якого чітко свідчать про користь меду. У 2018 році лікарі в Італії виявили, що мед багатий антиоксидантами, які можуть допомогти нейтралізувати вільні радикали в організмі.

Це надзвичайно важливо, оскільки вільні радикали можуть завдати шкоди, яка з часом призведе до передчасного старіння, розвитку діабету 2 типу та хвороб серця.

Читайте також: