Всесвітня шахова Олімпіада-2024: як виступили українці в 7-му турі

В угорському Будапешті з 10 до 23 вересня проходить Всесвітня шахова Олімпіада-2024. Змагаються 196 чоловічих та 182 жіночих збірних, буде зіграно по 11 турів.

18 вересня відбулися матчі 7-го туру. Жіноча збірна України буквально вирвала нічию у Польщі – 2:2. Поєдинок складався для наших дуже непросто: Осьмак програла, Ушеніна і Гапоненко підписали мирові. Але Букса проявила надзвичайну наполегливість і майстерність та перемогла суперницю у здавалося б нічийному коневому ендшпілі на 73-му ході.

А ось у чоловічої збірної України гра зовсім не пішла –  програли чинному олімпійському чемпіону команді Узбекистану – 1:3. Дві нічиї білими (Іванчук, Коробов) і дві поразки чорними (Волокітін, Пономарьов).

Сьогодні, 19 вересня, відбудеться 8-й тур. Початок о 16:00 за Києвом.

Це перша шахова олімпіада, яка проходить в Угорщині після того, як Будапешт приймав 2-гу неофіційну шахову Олімпіаду в 1926 році. Місцем проведення заходу став оновлений конференц-центр Hungexpo.

Нагадаємо, на івенті у 2022 році перемогу у чоловіків здобула команда Узбекистану, а у жінок тріумфувала Україна у складі сестер Музичук, Ушеніної, Букси та Осьмак.

Читайте також: