Беленюк і Насібов вийшли до півфіналу Олімпіади-2024 у греко-римській боротьбі

Українські борці греко-римського стилю Жан Беленюк і Парвіз Насібов вийшли до півфіналу на Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

Беленюк (вага до 87 кг) у чвертьфіналі здолав представника Казахстану Нурсултана Турсинова (7:3). Перед цим він у своїй стартовій сутичці переміг китайця Хайтао Цяня (7:1)

Насібов (вага до 67 кг) у чвертьфіналі здолав Амантура Ісмаїлова з Киргизстану (7:6). В 1/8 фіналу він переміг серба Мате Немеша (3:2).

У півфіналі Жан змагатиметься проти Аліреза Мохмадіпіані з Ірану, а Насібов у зустрінеться з азербайджанцем Хасратом Джафаровим. Півфінальні сутички за участю українців відбудуться сьогодні, 7 серпня, близько 20:00 за київським часом.

До слова, Беленюк є чинним олімпійським чемпіоном. На Іграх-2020 у Токіо він здобув “золото”, а в Ріо-2016 виграв “срібло”. Насібов на Олімпіаді-2020 виборов срібну медаль.

Україну на ХХХIII літніх Іграх представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Українські спортсмени вже виграли сім нагород: дві золоті, дві срібні та три бронзові. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.

Читайте також: