Українська борчиня Оксана Лівач змагатиметься у сутичці за “бронзу” на Олімпіаді-2024

Українська борчиня вільного стилю Оксана Лівач змагатиметься за бронзову медаль на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

У вівторок, 6 серпня, українка розпочала виступи у ваговій категорії до 50 кг. У 1/8 фіналу вона перемогла представницю Узбекистану Актенге Кевнімжаєву з рахунком 10:0, але в чвертьфіналі зазнала поразки від індійської борчині Вінеш Пхегот з рахунком 5:7.

Завдяки виходу до фіналу представниці Індії, Лівач мала змогу потрапити до втішних сутичок. Для того, щоб завоювати медаль, Оксані необхідно було вдало побороти одразу двох суперниць поспіль.

Однак Пхегот провалила зважування: не уклалася у ваговий ліміт 50 кг, і була дискваліфікована. Тепер за золото боротиметься американка Сара Енн Гільдебрандт, яка поступилася в півфіналі.

Тому Лівач отримала можливість одразу поборотися за бронзу. Її суперницею у медальній сутичці стане японка Юї Сусакі, яка є чинною олімпійською чемпіонкою.

Боротьба за “бронзу” Олімпіади-2024 відбудеться у вечірній сесії змагального дня в середу, 7 серпня. Поєдинок почнеться орієнтовно о 21:50 за київським часом.

Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 спортсменів, які змагаються в 23 видах спорту. На Олімпійських іграх 2024 року українські атлети вже здобули сім медалей: дві золоті, дві срібні та три бронзові.

Читайте також: