Екс-півзахисник “Барселони”, “Баварії” та “Ліверпуля” оголосив про завершення кар’єри

Екс-півзахисник каталонської “Барселони”, мюнхенської “Баварії”, англійського “Ліверпуля” та збірної Іспанії Тьяго Алькантара, оголосив про завершення своєї професійної футбольної кар’єри. Про це футболіст повідомив у своїх соціальних мережах.

“Я завжди буду готовий повернути те, що мені дали, і я вдячний за час, яким насолодився сповна. Спасибі тобі, футболе. І всім, хто супроводжував мене і робив мене кращим гравцем і людиною на цьому шляху”, – написав Алькантара у соцмережі “X” (раніше “Twitter”).

Тьяго Алькантара розпочав свою кар’єру у “Барселоні”, дебютуючи за основну команду у 2009 році. З 2013 до 2020 року він грав у “Баварії”, а з 2020 по 2024 рік захищав кольори “Ліверпуля”.

На клубному рівні Тьяго зіграв 487 матчів, забив 48 голів і віддав 63 результативні передачі. Протягом своєї кар’єри він здобув 32 клубних трофеї, включаючи 4 чемпіонства Ла Ліги, 7 чемпіонських титулів Бундесліги та дві Ліги чемпіонів.

У складі збірної Іспанії Тьяго виступав з 2011 по 2021 рік, зігравши 46 матчів, в яких забив два голи та віддав дев’ять результативних передач.

Читайте також: