Еліна Світоліна впевнено переграла німкеню Німаєр та вийшла у третє коло Вімблдону-2024

Експерша ракетка України Еліна Світоліна (21 WTA) вийшла у третє коло Вімблдону-2024. Українська тенісистка впевнено переграла німкеню Юле Німаєр (90 WTA) у двох сетах.

На початку матчу тенісистки обмінялися брейками. Рішучим моментом став восьмий гейм, коли Світоліна здобула ще один брейк на подачі Німаєр, використавши другу спробу. Після цього вона успішно захистила свій гейм і виграла перший сет.

У порівнянні з Німаєр, Світоліна продемонструвала меншу активність (5 віннерів проти 11 у німкені), але мала значну перевагу за кількістю невимушених помилок (лише одна проти 17 у суперниці).

У другому сеті Світоліна здобула перевагу з самого початку, зробивши ранній брейк. У сьомому геймі вона збільшила свою перевагу до трьох геймів, знову використавши брейк.

Попри це, матч закінчився перемогою Еліни, хоча вона не змогла швидко завершити поєдинок. У наступному геймі, подаючи на матч, українка дозволила суперниці здійснити брейк, зменшивши своє відставання до одного гейму. Проте вона все ж виграла матч в десятому геймі на своїй подачі, використавши третій матчпойнт.

  • Вімблдон-2024. Друге коло

Юлі Німаєр (Німеччина) — Еліна Світоліна (Україна, 21) 0:2 (3:6, 4:6)

У третьому колі Еліна зіграє із представницею Тунісу – Онс Жабер (10 WTA).

Світоліна стала третьою представницею України, якій вдалося вийти в 1/16 фіналу Вімблдонського турніру 2024. Раніше це зробили Даяна Ястремська і Марта Костюк.

Читайте також: