Марта Костюк здобула важку перемогу над Дар’єю Севілл та вийшла у третє коло Вімблдону

Перша ракетка України, Марта Костюк (19 WTA), здобула вольову перемогу і пройшла до третього кола Вімблдону-2024. В трьох сетах українська тенісистка переграла австралійку Дар’ю Севілл (82 WTA).

У першому сеті тенісистки почали рівно, але переломний момент для українки наступив у п’ятому геймі, коли Костюк пропустила брейк на своїй подачі, що дозволило Севілл виграти сет 6:4.

У другому сеті австралійка стартувала активно, вигравши три гейми поспіль. Костюк зробила брейк на подачі суперниці і відіграла один гейм, але потім втратила свою подачу ще раз. Згодом Марті вдалося зрівнятися до 5:5, виграючи три гейми поспіль, і змусила матч перейти в тай-брейк, де зазнала поразки з рахунком два очки до п’яти від австралійки.

У третьому сеті тенісистки знову обмінялись брейками на своїх подачах. Однак потім Костюк виграла три гейми поспіль, а також пропустила один гейм на своїй подачі, але в кінці кінців це не завадило їй здобути перемогу.

Матч тривав 3 години і 12 хвилин, під час якого українка допустила 55 невимушених помилок порівняно з 45 суперниці, однак заробила більше віннерів – 36 проти 23.

  • Вімблдон. Друге коло

Марта Костюк (Україна) — Дар’я Севілл (Австралія) 2:1 (4:6, 7:6(2), 6:4)

Українка вдруге поспіль пройшла у третє коло на Вімблдоні та повторила особистий рекорд на цьому Грендслемі, який встановила рік тому.

Наступною суперницею Марти Костюк буде представниця США Медісон Кіз (13 WTA).

Читайте також: