Світоліна переграла польку Лінетт в напруженому матчі на Вімблдоні

Екс-перша ракетка України Еліна Світоліна (21 WTA) здобула перемогу у своєму першому матчі на Вімблдоні-2024, перемігши польку Магду Лінетт (44 WTA) у стартовому раунді після трьох сетів гри.

При рахунку 2:1 у першому сеті Еліні довелося відігравати два брейкпойнти. Врешті-решт саме Лінетт поступилася подачею в 11-му геймі, і Світоліна виграла першу партію з рахунком 7:5.

У другому сеті Світоліна взяла два гейми поспіль, а також у наступному закріпила свою перевагу — 3:1. Лінетт зробила брейк у шостому геймі і перевела матч на тайбрейк. Полька вийшла вперед 5:2. Однак при рахунку 8:9 Світоліна мала матчбол на подачі своєї суперниці, але не змогла його реалізувати, в результаті програвши тайбрейк 9:11.

Після п’яти геймів у вирішальному сеті, за рахунком 3:2, Світоліна звернулася до фізіотерапевта, але повернулася на корт і змогла продовжити зустріч. Українка зробила перший брейк у сеті і вийшла вперед 4:2. Полька відповіла, здійснивши “пробій” у подачі Еліни, тим самим скоротивши різницю до мінімуму.

Світоліна вийшла подавати на матч і виграла вирішальний гейм з рахунком — 6:3 у другому сеті. У матчі тривалістю 2 години і 40 хвилин Еліна зробила шість ейсів. Українка мала незначну перевагу за кількістю невимушених помилок (31:33) та виграними м’ячами (36:34).

  • Вімблдон-2024. 1/64 фіналу

Магда Лінетт (Польща) — Еліна Світоліна (Україна, 21) — 1:2 (5:7, 7:6(9), 3:6)

У наступному раунді Світоліна зіграє з німкенею Юле Німаєр (90 WTA). Зазначимо, що Еліна стала п’ятою українкою, яка пробилася до другого раунду Вімблдону-2024. Раніше це зробили Даяна Ястремська, Марта Костюк, Юлія Стародубцева та Дар’я Снігур.

Читайте також: