Шранц вивів Словаччину уперед у першому таймі 1/8 фіналу Євро-2024 проти Англії (відео)

У неділю, 30 червня, у матчі за вихід до чвертьфіналу Євро-2024 з футболу зійшлися збірні Англії та Словаччини. Поєдинок проходить на “Арені АуфШальке” у Гельзенкірхені.

На 5-ій хвилині матчу збірна Словаччини мала ідеальну нагоду забити, однак Ганцко пробив ненайкращим чином – м’яч пролетів повз праву стійку.

Протягом десяти хвилин гри, збірна Словаччини двічі могла подвоїти перевагу, але Англія увімкнулася в гру та активно почала блокувати удари супротивника.

На 23-ій хвилині Словаччина таки змогла розмочити рахунок: Шранц опинився вільним у штрафному майданчику завдяки передачі, яку віддав Стрелец, і безпомилково відправив м’яч у лівий нижній кут воріт. Рахунок став 1:0 на користь Словаччини.

Після голу Словаччини Англія кілька разів намагалася пробити зі штрафних та кутових. Cловаки впевнено тримають оборону навіть попри те, що Англія більше володіє м’ячем – 71% проти 29%.

Перший тайм добіг до кінця, проте суддя додав до основного часу 3 хвилини. Але доданий час нічого не змінив, збірні пішли на перерву із рахунком 1:0 на користь Словаччини.

Стартові склади

  • Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Гехі, Тріп’єр, Майну, Райс, Беллінгем, Фоден, Сака, Кейн.
  • Словаччина: Дубравка, Пекарік, Вавро, Шкріньяр, Ганцко, Куцька, Лоботка, Дуда, Шранц, Стрелец, Гараслін.