Дніпрянка Людмила Кіченок здобула 10-й парний титул WTA за усю кар’єру

Дніпрянка Людмила Кіченок виграла свій другий парний титул у сезоні 2024 року та 10-й ювілейний загалом за усю кар’єру. Разом з латвійкою Єленою Остапенко тенісистка здобула перемогу на трав’яному турнірі серії WTA 500, що відбувся в британському Істборні.

У фіналі Кіченок та Остапенко змагалися з першими сіяними, новозеландкою Ерін Раутліфф та канадкою Габріелою Дабровскі.

Перший сет у турнірі Кіченок і Остапенко програли з рахунком 5:7. Єдиний брейк суперниць відбувся в 11-му геймі, але вони все ж забезпечили собі перемогу.

У другому сеті українсько-латвійська пара успішно захищала свої подачі, але не використала три можливості для брейку при рахунку 3:2, і суперниці відновили паритет. Зрівняти загальний рахунок матчу довелося в тайбрейку, де Кіченок і Остапенко виграли сім з дев’яти розіграшів, забезпечивши собі третю партію.

Третій сет пройшов в напруженій боротьбі до десятого виграного гейму, де жодна з пар не мала переваги в більш ніж одне очко. Вирішальну перевагу українсько-латвійській парі вдалося здобути на матчболі при рахунком 9:8.

  • WTA 500. Істборн. Парний розряд, фінал

Габріела Дабровскі / Ерін Раутліфф (Канада / Нова Зеландія, 1) — Людмила Кіченок / Єлена Остапенко (Україна / Латвія) — 1:2 (7:5, 6:7(2), 8:10)

Після тріумфу в Істборні Людмила піднялася на дві позиції у світовому парному рейтингу, досягнувши 15-го місця, і зміцнила свій статус першої ракетки України.

Читайте також: