Українські тенісистки здобули рекордну кількість місць в основі Вімблдону: підсумки кваліфікації

Вісім українок виступлять в основній сітці Вімблдону-2024. У четвер, 27 червня, в кваліфікації перемогу здобули Юлія Стародубцева та Дарія Снігур.

До основної частини турніру заявлено шість українок. Зокрема, перша ракетка національного рейтингу Марта Костюк і півфіналістка попереднього турніру Еліна Світоліна.

Ще чотири українські тенісистки розпочали у відборі. З них двом — Стародубцевій та Дарії Снігур вдалося пробитися до фіналів.

Юлія Стародубцева розпочала кваліфікацію з перемоги проти дев’ятої сіяної угорки Анни Бондар, а в наступному раунді здолала “нейтральну” Анастасію Тіхонову. У фіналі українка зустрічалася з австралійкою Меддісон Інгліз і закрила матч після 70 хвилин гри з рахунком 6:4, 6:2.

Дарія Снігур у своєму вирішальному матчі втратила перший сет та програла туркині Зейнеп Сонмез з рахунком 1:6. Протягом наступних півтори години українка двічі перемогла з рахунком 7:5 і пройшла до основи.

У другому колі вибула Катаріна Завацька, розгромно програвши Снігур в українському “дербі”. А 20-річна Анастасія Соболєва на своєму дебютному Вімблдоні поступилася в першому раунді австралійці Дестені Аяві.

За підсумками кваліфікації Україну представлятимуть одразу вісім тенісисток в основній сітці жіночого одиночного розряду на Вімблдоні, що є новим національним рекордом.

Хто представлятиме Україну в основі Вімблдону-2024

  • Основна сітка: Еліна Світоліна (17-та сіяна), Марта Костюк (20), Даяна Ястремська (32), Леся Цуренко, Ангеліна Калініна, Катерина Байдль
  • За підсумками кваліфікації: Юлія Стародубцева, Дарія Снігур

Читайте також: