Перерва без голів: Португалія та Чехія не змогли розігратися в першому таймі

У вівторок, 18 червня, збірні Португалії та Чехії зустрілися в матчі першого туру групи F фінальної частини Євро-2024. Поєдинок проходить на “Ред Булл Арені” в Лейпцигу.

Раніше у цій ж групі свій матч провели збірні Туреччини та Чехії. Матч завершився перемогою турків із рахунком 3:1.

Як минув перший тайм Португалія – Чехія

Обидві збірні розпочали гру впевнено, та досить на рівних вели м’яч. За перших 15 хвилин матчу Португалія тричі створила для Чехії небезпечні моменти біля воріт, однак забити так і не вдалося.

На 24 хвилині Жоау Канселу завдав досить потужного удару. Він приборкав пас, глянув на ворота та пробив з лінії штрафного майданчика. У голкіпера могли виникнути серйозні проблеми, але на щастя для нього, на шляху м’яча опинився один із захисників. Тим часом Чехія дещо пасе задніх.

На 33 хвилині Португалія знову створила для Чехії небезпечні моменти: Роналду в штрафному майданчику прийняв передачу в розріз між захисниками. Не підводячи голову, він пробив по центру воріт, але Станек видав впевнений сейв. Після цього Вітінья підхопив м’яч та цілився по центру воріт, але не завдав клопотів голкіперу.

За три хвилини опісля Чехія вже ж почала трохи діяти. Цоуфал виконував небезпечний простріл, але захист португальців успішно впорався з ним.

Перший тайм завершився. Суддя додав до основного часу ще одну хвилину, проте жодній із збірних так і не вдалося відкрити рахунок. Команди пішли на перерву із 0:0.

Стартові склади

  • Португалія: Кошта – Далот, Пепе, Діаш, Мендеш – Бернарду Сілва, Вітінья, Фернандеш, Канселу – Леау, Роналду.
  • Чехія: Станек – Цоуфал, Гранац, Холеш, Крейчі, Доудєра – Провод, Соучек, Шульц – Кухта, Шик.

Читайте також: