Українські баскетболістки 3х3 здобули “срібло” та оновили рекорд на етапі Жіночої серії-2024

Українська жіноча збірна з баскетболу 3х3 здобула “срібло” на четвертому етапі серії Жіночого баскетболу-2024, який відбувся у монгольському місті Улан-Батор.

Команда “синьо-жовтих” була однією з восьми учасниць турніру. У складі української збірної виступали Христина Філевич, Анжеліка Ляшко, Оксана Моллова та Міріам Уро-Ніле.

Вперше в історії українки виграли “срібло” на етапах Жіночої серії з баскетболу 3х3 — це новий національний рекорд турніру.

У груповому етапі команда здобула перемогу у всіх трьох матчах і зайняла перше місце у турнірній таблиці. Найбільша перемога за очками була зафіксована у протистоянні з Монголією U-23 — з рахунком 21:3.

Завдяки лідерству в групі, команда пройшла безпосередньо до півфіналу, де знову демонструвала високий рівень гри, перемігши команду Австрії з рахунком 21:6.

У фіналі, відбувшись після поразки у груповому етапі з рахунком 14:21, українська збірна змогла взяти реванш у матчі проти господарів турніру — збірної Монголії, перемігши їх із мінімальним перевагом 17:18.

Міріам Уро-Ніле стала найефективнішою гравчинею збірної України, набравши 44 очки, що є другим найкращим показником серед усіх учасниць турніру.

Читайте також: