Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 не змогла пробитися на Олімпіаду-2024 в Парижі

Жіноча збірна України з баскетболу 3×3 не змогла кваліфікуватися на Олімпіаду-2024 у Парижі. Це стало відомо після трьох матчів кваліфікаційного турніру в угорському Дебрецені.

Україна взяла участь у ліцензійному турнірі в Дебрецені, де розігрувались путівки на Олімпіаду-2024. Цей турнір був останнім етапом відбору: за його підсумками визначаться всі вісім команд, які зіграють на Іграх у Парижі.

Українська команда опинилася в групі А разом зі збірними Польщі, Німеччини та Тунісу. Для виходу в плей-оф та участі у чвертьфіналі “синьо-жовті” мали посісти одне з перших двох місць у групі.

У п’ятницю, 17 травня, Україна провела два матчі групового етапу: проти Польщі та Німеччини. В першому матчі українки, ведучи з перевагою у +7, зрештою програли Польщі з рахунком 18:21.

Щоб зберегти шанси на вихід у топ-2, Україна мала перемогти Німеччину, яка розпочала турнір з розгромної перемоги над Тунісом. Однак, у матчі проти Німеччини “синьо-жовті” зазнали поразки з рахунком 7:9.

Таким чином, збірна України втратила можливість кваліфікуватися на Олімпіаду-2024, оскільки не зможе піднятися вище третього місця. В останньому матчі в Дебрецені проти Тунісу українки здобули впевнену перемогу з рахунком 21:8, але цей поєдинок уже не мав турнірного значення для жодної з команд.

Читайте також: