Українські рапіристки стали бронзовими призерками Кубку світу в Гонконзі

Жіноча збірна України з фехтування на рапірах здобула свою першу в історії медаль у командному заліку на Кубку світу. Це стало можливим на змаганнях, які відбулися у Гонконзі.

Етап у Гонконгу став п’ятим та останнім у поточному сезоні Кубка світу з фехтування на рапірах серед жінок. Українську збірну представляли Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Катерина Буденко та Дарія Миронюк.

Українська команда посіла 12-те місце за посівом і почала змагання з 1/8 фіналу. У результаті рапіристки досягли “бронзового” фіналу. Зазначимо, що жіноча збірна України з фехтування на рапірах здобула свою першу в історії медаль у командному заліку на Кубку світу.

Як виступили українки у Гонконзі

у першому раунді вони перемогли п’яту сіяну Канаду з рахунком 45:32. У чвертьфіналі здолали Австрію (36:28), яка попередньо сенсаційно обіграла Японію. У півфіналі українські спортсменки поступились італійкам з рахунком 32:45, але все ж вийшли у “бронзовий” фінал.

В поєдинку за медаль збірна України зустрілася з командою Південної Кореї. І хоча українки відстали на п’ять ударів (11:16), вони все ж вибороли перемогу з рахунком 34:31!

Переможцем етапу Кубка світу у Гонконзі стала збірна Італії, яка обіграла Францію у фіналі з рахунком 45:30.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2024 Україна буде представлена двома жіночими командами — у шаблі та шпазі. Вони здобули квоти за світовим рейтингом.

Читайте також: