Вчені назвали найкорисніший вид зелені для вашого серця, судин і кісток
Безперечно, кріп вважають найкориснішою зеленню для організму. Його широко застосовують у кулінарії, адже він чудово доповнює смак та аромат страв. Проте, його корисні властивості не обмежуються лише цим. Кріп має значний позитивний вплив на наше здоров’я. Розглянемо, чим корисний кріп для організму, які має лікувальні властивості, а також кому його слід вживати з обережністю.
Користь кропу для організму
Кріп містить різноманітні вітаміни та мінерали, які підсилюють наш імунітет. Зелень також багата на антиоксиданти, такі як флавоноїди, що знижують ризик інсульту та покращують активність мозку. Терпеноїди, які є антиоксидантними сполуками, що містяться в зелені, захищають серце, печінку, нирки та головний мозок від хронічних захворювань. Кріп володіє антибактеріальними властивостями завдяки наявності дубильних речовин.
У кропі також міститься значна кількість вітаміну С, який сприяє здоров’ю шкіри, знижує артеріальний тиск, поліпшує когнітивні функції мозку та захищає від втрати пам’яті та концентрації.
Лікувальні властивості кропу
- Антибактеріальні властивості: Кріп містить ефірні олії, які борються зі шкідливими бактеріями та вірусами.
- Захист серця й судин: Антиоксиданти, що містяться в зелені, знижують рівень холестерину в крові, що захищає серце й судини від хронічних захворювань.
- Зміцнення кісток та суглобів: Кріп містить кальцій, магній, марганець і калій, які сприяють зміцненню кісток та еластичності суглобів.
- Зниження цукру в крові: Регулярне вживання кропу знижує рівень глюкози й ризик захворювання на цукровий діабет.
- Розрідження крові: Зелень містить залізо й вітамін К, які сприяють утворенню кров’яних тілець, насиченню крові киснем і розріджують її.
- Сповільнення процесів старіння: Кріп містить велику кількість антиоксидантів і вітаміну С, які борються з вільними радикалами, що спричиняють передчасне старіння.
Кому слід вживати кріп з обережністю
Медики стверджують, що кріп є безпечним для здоров’я, якщо споживати його у помірних кількостях. Однак при наявності індивідуальної непереносимості продукту можуть виникати неприємності, такі як нудота, діарея, свербіж у роті, кропив’янка та набряки горла.
Тим, у кого є алергічна реакція на кріп, слід утриматися від його споживання. Також не рекомендується споживати кріп тим, хто має алергію на моркву, оскільки можлива алергічна реакція на кріп.
Читайте також:
- Чи безпечно їсти ківі зі шкіркою: дієтологиня дала відповідь
- Додайте ці 3 продукти до вашого раціону, щоб зберегти молодість